Rutger Timmermans terug bij ACV, Max Huisman sluit aan

Rutger Timmermans terug bij ACV, Max Huisman sluit aan

Het voetballen staat voorlopig stil, maar ondertussen gaan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen wel door. Dat betreft bij ACV onder meer ook de samenstelling van de eerste selectie. Deze week zijn daaraan weer twee namen toegevoegd: Rutger Timmermans en Max Huisman.

Voor Rutger Timmermans betekent het een terugkeer in het keurkorps van Fred de Boer. de middenvelder (bijna 22) maakte er tot het huidige seizoen al drie jaar deel van uit. In september vertrok hij voor vijf maanden naar Bali. Voor zijn HBO-studie Bedrijfseconomie volgde hij daar een stage. Hij heeft altijd voor ACV gespeeld en is verheugd dat hij nu weer een stapje hogerop kan maken.

Max Huisman (net 18) maakt zijn debuut in de eerste selectie. De middenvelder, die zowel verdedigend als aanvallend kan spelen, heeft een bijzonder seizoen achter de rug. Hij begon als eerstejaars bij jongens onder 19, maar sloot in de loop van het seizoen aan bij de tweede selectie. Ook trainde hij met enige regelmaat mee met de groep van Fred de Boer.

Max Huisman heeft al een gevarieerd voetballeventje achter de rug. Het begin was bij ACV, maar vervolgens werd gekozen voor GVAV Rapiditas dat destijds een sterke jeugdafdeling had. Daar werd de jonge voetballer ook uitverkoren voor de voetbalschool van FC Groningen. Het vervolg was echter bij SC Heerenveen, waarvoor hij vijf jaar speelde. Hij keerde daarna terug naar ACV.

De selectie van ACV voor het seizoen 2020-2021 telt nu 20 namen.

Tiplijn