LTC behoudt koppositie in tweede klasse dankzij overwinning

LTC heeft dankzij een 4-2 overwinning op eigen veld de koppositie in eigen hand gehouden in de tweede klasse J.

Het zaterdag team mocht aantreden tegen De Weide op eigen veld, en had het niet makkelijk. De middenmoter stond namelijk na amper twee minuten al met 0-2 voor tegen de koploper uit Assen.

Even schrikken was het wel en de ploeg was direct wakker. De ploeg uit Assen kwam in de eerste helft niet verder dan één treffer. verdediger Rick Mast schoot uit een corner de 1-2 binnen. Na een half uur werd echter nog een doelpunt van Richard Mulder afgekeurt wegens buitenspel.

In de tweede helft was het flink aanpoten voor de ploeg van Mike Kelly. In de 70e minuut was dan eindelijk de gelijkmaker. Na een vrije trap van Arjan Akkerman, die op de paal terecht kwam, was Stefan Kuntz er als eerst bij om de bal in het net te tikken.

Met nog een kwarter te spelen schoot doelman Jelle van der Veen de val vanuit zijn doel ver naar voren die werd opgepikt door Mulder. Die speelde op zijn beurt Imre de Jonge vrij voor de keeper die op zijn beurt rustig de 3-2 binnen schoot.

Na de 3-2 was het een gelopen wedstrijd. De bezoekers kwamen ook nog eens met 9 man te staan. De aanvoerder van de bezoekers moest er af met een hoofdwond, en de trainer was al door de wissels heen. vlak daarna volgde een rode kaart voor een speler van De Weide voor een zware overtreding op Sergio Danhof. Enkele minuten voor het fluitsignaal schoot De Jonge de 4-2 tegen de touwen.