LEO maakt eerdere nederlaag goed met spektakelstuk in stadsderby

6 oktober, de dag waarop de blauwen en de gelen elkaar ontmoeten na behoorlijk wat jaren. Beide ploegen lieten vanaf het begin van de wedstrijd zien de drie punten in de zak te willen steken.

LEO kreeg in de eerste 5 minuten een behoorlijke kans via Thorsten van Dalen. Ralph Strating legde de bal via zijn borst panklaar neer voor Thorsten die op zijn beurt het leer richting de keeper schoot. Een goed schot eindigde nipt over de goal van de sleutpost.
FC Assen liet zich absoluut niet kennen en was in de eerste paar minuten zeer gevaarlijk. De uitploeg creëerde ruim vijftien kansen in de eerste 10 minuten (hiervan stonden ze wel dertien keer buitenspel). Op aangeven van Tom ten Brink was het Ralph Strating die een schot kon lossen. Strating kon een goal bijtekenen want de keeper wist het schot niet te pareren.

terug sloeg
Het duurde echter niet lang tot de uitploeg terug sloeg. Christiaan Trijbels wist goalie Jasper Dussel op mooie wijze te passeren. Het leek er op dat de rivalen met een 1-1 stand de rust in gingen. Echter, Thorsten van Dalen probeerde voor te geven rond de zestien meter van FC Assen. De bal werd onderweg geraakt door de hand van een verdediger van FC Assen (hij dacht waarschijnlijk dat hij keeper was). Wederom Strating wist te scoren. Ditmaal dus vanaf de stip. LEO ging met een 2-1 voorsprong de rust in.

Na de thee kwamen er kansen over en weer. Na ongeveer tien minuten spelen stuurde Ralph Stefan Wagenaar de diepte in. Wagenaar was zeer koelbloedig en tekende voor de 3-1. De spits pikte na lang blessureleed weer een goaltje mee. FC Assen gaf niet op. De uitploeg bleef druk geven en wist zelfs de aansluitingstreffer weer te maken. Alessandro Hut maakte op briljante wijze de 3-2. De vraag is alleen of FC Assen de thuisploeg bij de strot kon grijpen en de druk nog verder door kon voeren.

Hier gaf de uitploeg snel een antwoord op.
Een rode kaart deed de equipe van trainer Beck de das om. Wie zet er dan ook een keeper achterin? Na de onbeholpen actie van de FC Assen verdediger was het LEO dat volle bak door bleef drukken. Yoeri van Achteren besliste de wedstrijd door fantastisch af te ronden. Op aangeven van Lars Uineken wist hij het netje te bollen. Met nog enkele minuten op de klok kreeg LEO nog één corner. Stefan Wagenaar legde de bal panklaar neer op het hoofd van Lars Uineken die op zijn beurt de eindstand op het bord zette. 5-2.

Volgende week speelt LEO weer thuis. Ditmaal tegen USV.