Gelijkspel bij sc Genemuiden tegen ACV

SC Genemuiden en ACV maakten er een spannende zaterdagmiddag van met als resultaat een 2-2 gelijkspel.

ACV startte bijzonder sterk en kwam na ruim 10 minuten op een verdiende 0-1 voorsprong via een eigen goal van Rick Doorn. Tien minuten voor rust kreeg Daniël Schans zijn tweede gele kaart en moest hij het veld verlaten. De kaarten van Schans leverden veel discussie op in en langs het veld. Was er geen sprake van persoonsverwisseling bij de eerste keer geel? De overtreding van Schans vond plaats in het 16-metergebied waardoor Omar Kavak van 11 meter aan mocht leggen. Kavak faalde niet en bracht de stand op 1-1.

In de tweede helft speelde ACV gegroepeerd, wachtend op een snelle uitval. De thuisploeg had het meeste balbezit en kwam via een afstandsschot van Kay Velda op een 2-1 voorsprong. Een wilskrachtig ACV vocht voor wat het waard was en werd hiervoor beloond. Na een overtreding op Arjen Hagenauw wees scheidsrechter Vereijken direct naar de penaltystip. Hagenauw nam de strafschop zelf, bleef koel en scoorde beheerst de 2-2. Deze stand bleek na ruim acht minuten toegevoegde tijd tevens de eindstand.

Meer lezen en zien van sc Genemuiden - ACV? Check de onderstaande links voor het complete verslag en de volledige fotoserie.