Henk Tappel zegeviert op thuisbaan in Assen

Henk Tappel zegeviert op thuisbaan in Assen

Zegevieren op het thuiscircuit. Dat overkwam autocoureur Henk Tappel uit Assen zondagmiddag tijdens de GAMMA Racing Day op het TT Circuit Assen.

De Asser coureur greep de overwinning in de Sportklasse van de Supercar Challenge. Het was een prima revanche voor de race van zaterdag, waarin Tappel noodgedwongen moet uitvallen. Toen raakte een deel van de carrosserie van zijn fraaie racewagen los. Zoon Mike Tappel heeft zaterdagnacht doorgewerkt om de racewagen weer optimaal te krijgen en dat is hem gelukt en daar plukte vader Henk zondag de vruchten van.

Tappel ging prima van start, maar kreeg toen direct al te maken met een klein probleem. Een voor hem startende collega spinde en klapte tegen de pitmuur, waardoor Tappel iets achterop raakte.

Hij kon prima herstellen en reed vlot bij zijn concurrenten weg. Dat was ook nodig, omdat de Assenaar vanwege zijn overwinning in de vorige race, bij de te maken pitsstop een aantal seconden langer in de pits zou moeten staan. De opgebouwde voorsprong werd weer teniet gedaan vanwege een safetycar-procedure, waardoor het gehele startveld weer samen kwam. Toch kwam Tappel ook uit die situatie goed tevoorschijn.

Op het moment dat er enige regen uit de lucht kwam, raakte te Assenaar op zijn thuisbaan in zijn element en kon hij de eerste plaats die hij op dat moment in handen had, verstevigen. Tappel behield de leiding in de Sportklasse tot aan de finish en ging zegevierend over de streep.

Bert van Dalen
Tiplijn