Asser Boys G1 stopt als er geen nieuwe trainer wordt gevonden

Asser Boys G1 stopt als er geen nieuwe trainer wordt gevonden

Asser Boys G1 zal binnenkort noodgedwongen moeten stoppen als er geen nieuwe trainer wordt gevonden.

Dat bericht kregen de leden van het G-voetbalteam afgelopen vrijdag te horen. Dit voorjaar hebben de twee huidige trainers van G1 aangegeven dat het hun tot hun spijt niet meer lukt om ook komend seizoen trainingen te kunnen verzorgen. Hierop hebben wij ons ingespannen om nieuwe trainers en begeleiders te vinden , vertelt bestuurslid Sjoerd Rombout.

Lastig trainers te vinden
Het is lastiger om voor een G-voetbalteam geschikte trainers te vinden dan voor een regulier voetbalteam. Sjoerd: Al enkele seizoenen zijn wij binnen het G-voetbal op zoek naar versterkingen voor onze trainers- en begeleidingsstaf. Voortdurend verrichten wij inspanningen om nieuwe trainers en begeleiders te vinden. Zowel binnen als buiten onze club, onder andere naar zorginstellingen, zetten wij dit uit. Het is de afgelopen jaren echter lastig gebleken om nieuwe trainers en begeleiders aan te trekken. 

En dat komt door de doelgroep wat specifiekere begeleiding nodig heeft. In tegenstelling tot onze andere G-teams kun je bij dit team ook geen beroep doen op ouders. En de gedragsproblematiek bij deze groep maakt het extra lastig om de juiste begeleiding te vinden. We zijn erg blij dat we wel goede begeleiding hebben voor het G2 team en de Topkids , vertelt Sjoerd.

Erg vervelend
Er is vanuit Asser Boys tot op het laatste moment gestreden om G1 in de voetbalcompetitie te houden. Ondanks alle inspanningen, is dit niet gelukt. Sjoerd: Asser Boys vindt dit erg vervelend, spijtig en meer dan jammer voor de spelers van G1, maar kan op dit moment simpelweg geen veilig en goed voetbal aanbieden. Hierop hebben wij afgelopen vrijdag de spelers van G1 ingelicht. Aangezien de competitie inschrijving inmiddels verlopen is, konden we hier niet langer meer mee wachten. Naast trainers die op een avond een training kunnen verzorgen is het vooral heel moeilijk om leiders te vinden die elke zaterdag met deze groep op pad willen voor de competitiewedstrijden en toernooien. 

Hoop
Toch is de hoop bij Asser Boys nog niet compleet verloren. De vacature voor een trainer staat nog steeds open. Geïnteresseerden kunnen via de website meer informatie krijgen en zich aanmelden.

Zie: www.asserboys.nl/25-statisch/1363-asser-boys-zoekt-een-trainer-begeleider-voor-het-g-voetbal-3

Teskt: Erik Smit

Tiplijn