Spannende koers bij nieuwelingen Jeugdtour Assen

Spannende koers bij nieuwelingen Jeugdtour Assen

Deze week wordt in Assen de Jeugdtour verreden.

Een van de spannendste wedstrijden dinsdag was die van de eerstejaars nieuwelingen. Marvin Peters won dinsdag de proloog en startte dus vandaag in het geel. De renner van AR&TV de Adelaar kon vooral rekenen op tegenstand van het volledige Cannibal Team.

Al vroeg slaagde Frank Aron Ragilo (Cannibal Team) erin om samen met Kenay De Moyer (Acrog-Sauzen Pauwels-Balen BC) een gaatje te slaan op het peloton. Marvin Peters rook het gevaar en wist samen met Vlad Van Mechelen (Cannibal Team) aan te sluiten bij de twee koplopers.

Voor het Cannibal Team ontstond zo een mooie situatie. Dit hadden de ploeggenoten in het peloton begrepen. Ze stopten als een echte ploeg af. Zo kon de kopgroep hun voorsprong uitbouwen naar uiteindelijk 21 seconden op de eerste achtervolger Lauri Tamm (ook Cannibal Team) en 53 seconden op het peloton.

De ploeg werd beloond voor al het harde werk met een overwinning en de gele trui voor Frank Aron Ragilo. Ik heb veel te danken aan mijn ploeggenoten. Vlad deed een geweldige leadout waardoor ik kon winnen,  vertelt de renner uit Estland.

Dat de mannen van het Cannibal Team zo goed samenwerken is opvallend. Niet alleen helpen ze elkaar. Sommige renners offeren hun eigen kansen op om die van een teamgenoot te vergroten.

Ploegleider Francis Van Mechelen weet wel waarom dit zo goed gaat: Ik zie de jongens niet als een sportteam maar eerder als een vriendengroep. We werken al jaren met dezelfde kern. Die is steeds verder gegroeid.  Zowel Frank als Vlad bevestigden dit. Als je goed met elkaar bevriend bent, gun je elkaar meer,  aldus Vlad.

Door de overwinning van Frank verloor Marvin Peters zijn gele trui. Hij was toch tevreden over zijn koers. Ik wist dat het lastig zou worden tegen het sterke Cannibal Team. Ik ben blij dat ik mee was met de kopgroep en daardoor nog steeds kort sta in het klassement. 

Zie: www.ejcta.nl

Bekijk alle fotos op roda-fotografie.nl.

Roelof Daalmeijer

Dinsdag 30 juli, dag 2 van de Jeugdtour Assen: vimeo.com/351004288

Tiplijn