Formula Student Netherlands in Assen (video)

Formula Student Netherlands in Assen (video)

Voor de derde maal was het TT Circuit in Assen het podium voor s werelds grootste studentencompetitie. Deze week streden duizenden studenten met technisch geavanceerde prototype voertuigen om de titel van Formula Student Netherlands.

In totaal verzamelden zich een recordaantal van 2000 studenten van 65 universiteiten zich op de Cathedral of Speed. Daaronder waren verschillende topuniversiteiten zoals ETH Zurich uit Zwitserland, die haar titel in de klasse voor elektrisch aangedreven voertuigen verdedigde, en Chalmers Institute of Technology uit Zweden. De Nederlandse eer werd hooggehouden door onder andere de TU Delft en TU Eindhoven.

De competitie maakt deel uit van een wereldwijde serie, net als de Formule 1, waarin teams met zelfontworpen voertuigen de strijd aangaan op de baan én naast de baan; ook presentaties maken onderdeel uit van de eindscore. Formula Student Netherlands markeert traditioneel de start van het Europese Formula Student seizoen, waarna de competitie ook nog Engeland, Italië, Duitsland en Spanje aandoet.

FSN biedt de nieuwste generatie engineers een unieke kans om hun carrière een kickstart te geven. Studenten krijgen te maken met alle facetten van een bedrijfsplan en maken kennis met de strikte eisen van de motorsport. Tijdens het evenement beoordelen professionals uit het werkveld de teams op ontwerp en presentatie, snelheid en acceleratie, en efficiëntie en duurzaamheid. 15 verschillende nationaliteiten zijn in Assen aanwezig. Nederland wordt vertegenwoordigd door de Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven, Hogeschool Zuyd, Hanzehogeschool Groningen en Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Zie: formula-student.nl

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_Rick Jongsma
Tiplijn