Afscheid Willem van der Woude als looptrainer AAC61

Afscheid Willem van der Woude als looptrainer AAC61

Na bijna 30 jaar als looptrainer heeft de trimgroep van AAC 61 op een ludieke wijze afscheid genomen van Willem van der Woude.

Een grote groep hardlopers heeft Willem opgehaald van zijn woonadres om hem in een sulky naar de atletiekbaan van AAC 61 aan het Achterpad te brengen. De sulky, een passend vervoermiddel voor een draver die Willem altijd is geweest.

Op veel plaatsen in Nederland en daarbuiten heeft Willem zijn voetstappen achter gelaten. Hij kent de marathon van Rotterdam maar ook de Vierdaagse van Nijmegen en vele regionale lange afstand evenementen heeft hij op zijn palmares staan.

Actief als voetballer en volleyballer wordt Willem in de jaren tachtig gegrepen door het hardloopvirus. Dat brengt hem veel voldoening die hij graag wil doorgeven aan anderen. Na het volgen van de cursus van looptrainer heeft hij behoorlijk wat materiaal om bij AAC 61 trainingsgroepen te begeleiden.

De komende jaren zal Willem zijn energie geven aan leden van AAC 61 die hun conditie op peil willen houden in de groep Fitnesswalking. Binnen de organisatie van evenementen van AAC 61 wil Willem op vele onderdelen nog graag zijn steentje bijdragen.

Tiplijn