De jaarlijkse Kamrad2Daagse geslaagd

De jaarlijkse Kamrad2Daagse geslaagd

Op 18 en 19 mei waren 10 Kamrad-leden op pad voor de jaarlijkse Kamrad2Daagse. Deze keer was start en finish in Assen. Op het programma stond een fietstocht naar Deventer, en uiteraard ook op fiets weer terug.

Zaterdag voerde een fraaie route met stops in Baarlo en Wijhe naar Deventer. Onderweg veel korte klimmetjes in verband met de fietsroutes over de dijken langs het Meppelerdiep, het Zwarte Water, de Overijsselse Vecht en de IJssel.

In Deventer was de overnachting in Hotel Postillion. Dat hotel ligt vlakbij het hoofdkantoor van Sunweb. Ze werden nog benaderd door Sunweb voor een klimtraining, maar dat kon helaas niet in het programma worden ingepast. In de gezellige Deventer binnenstad werd s avonds buiten op het terras heerlijk gegeten.

De volgende ochtend werd direct begonnen met een pittig programma. Er moest geklommen worden. Toen ze de warming-up achter de rug hadden, moesten de Motieweg, de Holterberg, de Noetselerberg, de Hellendoornse Berg en de Luttenberg worden beklommen. In Luttenberg zelf was het tijd voor een verdiende koffiestop.

Na de koffie was het direct weer klimmen via de Sanatoriumberg, de Lemelerberg en de Archemerberg. Na Ommen was het gebeurd met het klimmen en leidde de weg naar Zuidwolde, waar ze van een heerlijke lunch hebben genoten.

Al met al was het een zeer geslaagde tweedaagse. Schitterend fietsweer zonder regen en geen lekke banden of andere pech en ook geen valpartijen. En ze hebben er ook nog eens 255 pittige trainingskilometers bij.
Een speciaal woord van dank is op zijn plaats voor Klaas Olijve, die bereid was om de bagage zaterdag met de auto naar Deventer te brengen en zondag te vervoeren van Deventer naar Assen.

Zie: facebook.com/tfckamrad

Tiplijn