ACV start op eigen terrein aan serie van drie topduels

ACV start op eigen terrein aan serie van drie topduels

ACV ontvangt zaterdag Excelsior 31 en begint daarmee aan een serie van drie topduels.

De ploeg uit Rijssen staat op de derde plaats in de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal. ACV heeft als de nummer vijf drie punten minder. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen AZSV dat op dit moment een punt meer heeft dan ACV. De competitie wordt afgesloten op het eigen Catawiki Sportpark tegen Sparta Nijkerk, dat de eerste plaats deelt met Staphorst en alleen door een slechter doelsaldo als tweede staat geklasseerd.

De beide koplopers hebben nu een voorsprong van vier punten op ACV, dat daardoor nog maar weinig kans heeft op het kampioenschap, maar wel een beslissende rol kan spelen in de titelstrijd. Door het winnen van de eerste periode kan de formatie van trainer Fred de Boer zich in elk geval gaan opmaken voor de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie. Met ingang van zaterdag breekt er dus een extra spannende periode aan voor ACV.

De komende tegenstander Excelsior 31 werd eerder op de eerste competitiedag bestreden en in Rijssen werd het een overwinning voor de Assenaren (1-2). ACV heeft dit seizoen even een mindere fase gehad, maar de laatste drie wedstrijden werden gewonnen, al kwamen de zeges niet zonder slag of stoot tot stand.

ACV-Excelsior 31 begint zaterdag om 14.30 uur op het Catawiki Sportpark aan de Kortbossen en staat onder leiding van scheidsrechter M. Oosting uit Niekerk.

Tiplijn