Sterke Rachelle Huberts uit Assen wint in Veendam

Sterke Rachelle Huberts uit Assen wint in Veendam

Zondagmiddag werd in het recreatiegebied Borgerswold in Veendam de tweede wedstrijd verreden van de Cyclon Mountainbike Zomercompetitie. Op een zonovergoten parcours kwamen mountainbikers in diverse klassen in actie.

Bij de dames werd een felle strijd gevoerd, het was Rachelle Huberts die meteen vanaf de start de aanval zocht en er samen met MTB Assen nieuweling Sofie de Vries het gehele damesveld aanvoerden. Halverwege de wedstrijd was het Sofie de Vries die het tempo niet kon volgen van haar paar jaar oudere plaatsgenote en terugzakte in het veld. Vanuit achter kwamen ondertussen Nienke Smit en Danae Stroumpouli bij Huberts aangesloten. Voor even lag het complete damespodium binnen enkele seconden van elkaar en leek het te gaan uitdraaien op een eindsprint.

Met een tactische set in één van de technische sectoren op het parcours was het diezelfde Huberts die wist te ontsnappen uit de greep van haar uitdagers en solo naar de finish reed. De 20-jarige Assense, uitkomend voor het PeppCreative Ladies MTB Cycling team, pakte hiermee haar tweede opeenvolgende overwinning in de Noordelijke mountainbikecompetitie en gaat hiermee aan de leiding van het klassement.

Achter haar werd Nienke Smit tweede, voor Danae Stroumpouli. Bij de Nieuwelingen meisjes ging de winst naar Iris Offerein voor Isa Looijenga en Sofie de Vries.

Jorrit Pepping
Tiplijn