Fotos: ACNN races op TT Circuit Assen

Fotos: ACNN races op TT Circuit Assen

Onder een strak blauwe hemel werd zondag op het TT Circuit in Assen de Autosport Competitie Noord Nederland gehouden. In de PTC, Ooperon, Zilhouette, DTC en Avenger-klasse werden zondag de races verreden.

Autosport Competitie Noord Nederland is een organisatie die ongeveer acht autosport evenementen per jaar organiseert. De wedstrijden worden verreden op onder andere TT-CIRCUIT Assen, Circuit Park Zandvoort, Spa Franchorchamps en Racepark Meppen (Duitsland). De doelstelling is om competitieve autosport te bieden tegen een betaalbaar budget.

De klasse-indeling (PTC, Ooperon, Zilhouette, DTC en Avenger ) is erop gericht om alle coureurs (van beginnend tot professional) veel race plezier te laten beleven. De reglementen zijn zodanig opgezet dat de kwaliteiten van de coureurs het verschil maken en niet de auto. Voor elke toerwagen is een plek in de competities van ACNN. Elk evenement bestaat uit twee trainingen ( één vrij en één kwalificatie) en twee wedstrijden.
de uitslag kunt u lezen: http://www.acnn.nl/uitslagen

Zie ook: www.wiemann.nl

Het "arrive and drive" principe
In alle klassen is het mogelijk om te racen volgens het "arrive and drive" principe. Voor het verkrijgen van een KNAF-racelicentie kunt u terecht bij Advanced Driving School www.ttraceworld.nl/racecursus.html Zij verzorgen de driedaagse racecursus, gevolgd door een gecertificeerd KNAF-examen. Je kunt de cursus al doen op je 13e jaar om te racen op je 15e levensjaar in het jaar dat je 16 wordt.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Gino Wiemann
Tiplijn