AVO kan meer dan een helft mee met koploper Sparta Zwolle; AVO 2 wint!

Afgelopen zaterdag ontving de AVO selectie, de selectie van Sparta Zwolle. Voor AVO 2 was het zaak om revanche te halen voor de nederlaag in de uitwedstrijd.

Voor AVO 1 was het een mooi moment om zich te meten met de waarschijnlijke kampioen in deze klasse. AVO 1 was de laatste echte hobbel die Sparta moest nemen op weg naar de titel. Bij winst in Assen kan de ploeg volgende week thuis tegen hekkensluiter AKC kampioen worden. Het was te merken aan de publieke belangstelling. Sparta kwam met een bus vol supporters en ook de aanhang van AVO was ruimschoots aanwezig. Extra tribunes in de Marsdijkhal was het gevold. Een ouderwetse volle bak.

AVO 2 kwam nimmer in deze wedstrijd in gevaar. Via goed spel en geconcentreerd verdedigen was de voorsprong er in de rust. In de tweede helft ging AVO 2 door waar het de eerste helft gebleven was. Een verdiende overwinning met 25 goals was het resultaat. Eindstand 25-19.

De wedstrijd AVO 1  Sparta Zwolle 1 stond onder leiding van het uitstekend fluitende scheidsrechters duo Meiling en Kelly. Om precies 19:00 begon de wedstrijd in een sfeervolle Marsdijkhal. AVO nam direct de 2-0 voorsprong. Sparta opende aanvallend voorzichtig maar had 3 aanvallen nodig om de 2-2 te maken. AVO liet het thuispubliek zien dat er vandaag gestreden ging worden. AVO nam brutaal de leiding 4-2. Sparta pareerde en maakte 3 op rij. 4-5. De scores bleven om en om gaan want AVO nam over. 6-5. Via 7-7 was het Sparta wat het eerste gaatje maakte 7-10. Tot 10-12 werd er om en om gescoord. Toch werd het met nog 4 minuten tot de rust 10-14 in het voordeel van Sparta. AVO zette aan 13-15, om in de laatste seconden voor rust toch nog de 14-15 te maken. Ruststand 14-15.

De tweede helft begonnen de ploegen gelijkwaardig Via 14-16 liep Sparta uit naar 15-19. AVO stribbelde tegen maar kon zelf in de afronding geen vuist meer maken. Bij 16-22 was de wedstrijd gespeeld. Alhoewel er nog een 10 minuten op de klok stonden. Het krachtsverschil werd duidelijk en hoewel AVO nog probeerde dichterbij te komen, was Sparta de betere. Eindstand 22-28.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: We hebben gezien dat we een (bijna) Hoofdklasse ploeg het nu ook gewoon moeilijk kunnen maken. We hebben terecht verloren. Maar het was goed om te constateren dat we nooit opgaven en bleven knokken. Op het eind van de wedstrijd kwamen we zoals gezegd te kort. We hebben veel positieve dingen gezien waar we weer mee verder kunnen bouwen. Het is goed om te zien dat we dit seizoen stappen maken. We hebben nu nog 1 zaalwedstrijd uit bij OWK, dat is ook een sterke ploeg. Hopelijk kunnen we ons daar ook weer verbeteren.

Op zaterdag 30 maart speelt AVO 1 een uitwedrstrijd in Leek. Tegenstander is OWK. De wedstrijd wordt om 18:30 uur gespeeld in de Rodenburghal in Leek. AVO 2 gaat op bezoek bij K.V. Hoogkerk 2. Die wedstrijd begint om 18:30 uur in Hoogkerk.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Roelof Daalmeijer