Zaterdagmiddag was het druk op het sportpark in Marsdijk bij de EK kwalificatie onder de 19 jaar.

Oranje onder 19 heeft zaterdagmiddag in Assen Slovenië met 2-0 verslagen. Het Nederlandse team - met FC Emmen-keeper Kjell Scherpen en FC Groningen-speler Ludovit Reis in de basis - speelde in het stadion van Achilles1894 zijn tweede EK-kwalificatiewedstrijd. Feyenoorder Lutsharel Geertruida hielp Oranje in de 12de minuut aan de leiding op het veld van Achilles 1894. Juan Familia Castillo (Chelsea) benutte in blessuretijd een strafschop en bepaalde de eindstand op 2-0.

Eerste wedstrijd van de Eliteronde
Het was inderdaad een moment om de boel weer even op scherp te zetten. In de eerste wedstrijd van de Eliteronde tegen Wales (2-1) kwam de ploeg in de slotfase in de problemen na het eerdere missen van vele kansen. En dat risico kon niet opnieuw worden genomen. Onder 19 was weliswaar heer en meester op het met ruim 3.000 toeschouwers goedgevulde Sportpark Marsdijk, maar mocht het zich wel aanrekenen dat het duel met de Slovenen tot in blessuretijd spannend bleef. Daarin benutte Familia Castillo soeverein een penalty na een handsbal: 2-0.

EK-kwalificatie
Op de velden van Achilles 1894 in Assen worden meer wedstrijden gespeeld. Woensdag 20 maart voetbalt Spanje onder 19 tegen Slovenië. Dinsdag 26 maart wordt in Assen de wedstrijd Slovenië - Wales gespeeld. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg heeft dinsdag in Hardenberg genoeg aan een gelijkspel tegen Spanje om groepswinnaar te worden. Die plaatst zich voor het EK in Armenië van komende zomer.