LTC revancheert zich in noordelijke derby tegen leekster Eagles

Afgelopen vrijdag speelde LTC tegen Leekster Eagles, LTC kreeg in de wedstrijd uit in Leek een pak slaag en verloor met maar liefst 12-1.

LTC is met een goede reeks bezig ondanks het verlies (5-1) vorige week tegen de eilandbewoners van Texel 94. en daar waar de concurrentie wel punten wist te pakken in de strijd onderin van de eerste divisie tegen degradatie.

Eerste helft
LTC kwam al snel op achterstand in de bomvolle peelohal door een goal van Matulessy in de 5e minuut. De wedstrijd kwam na deze goal helemaal los en het was Termohlen die vier minuten later de gelijkmaker achter leekstergoalie Mensink wist te schieten 1-1. Leek begon aardig warm te draaien maar keeper Boorsma wist met enkele prachtige reddingen erger te voorkomen voor LTC. De thuisploeg kreeg aardig wat kansen maar de goals moesten komen van twee tien meter trappen die Tuankotta beheerst achter Mensink wist te leggen en zo de ruststand van 3-1 op het scorebord zette.

Tweede helft
LTC kwam scherp uit de kleedkamer en kwam na twee minuten in de tweede helft op 4-1 door een eigen goal van Charaf-Eddine. LTC drukte in deze fase goed door maar gaf ook ruimtes weg waar de leeksters gebruik van maakten maar Boorsma en zijn verdediging stonden op post. LTC kwam zelfs op een 5-1 voorsprong door Rashid Hussain en leek de wedstrijd in het slot te gooien, Maar LTC verslapte en kreeg zomaar de 5-2 te incasseren. LTC was het kwijt in deze fase en moest ook keeper Boorsma vervangen die in duel geblesseerd raakte wat de Leeksters goed uit kwam. Leek wist in deze fase optimaal gebruik te maken van de verwarring bij LTC en Matulessy wist drie maal stand-in Hein te verschalken waarna de chaos bij LTC compleet was. Karim Layeb wist zelfs ook de gelijkmaker achter Hein te werken die al enkele malen prima in de weg stond maar de goal niet kon voorkomen 5-5.

LTC zat op rozen maar was het helemaal kwijt, LTC rechtte de rug en toonde andermaal weer karakter. Na een mooie individuele actie van Rashid Hussain die de leekster goalie omspeelde en zo de bal tegen de touwen schoot was het drie minuten voor tijd 6-5 waarna de zaal compleet ontplofte. Leek ging opzoek naar de gelijkmaker en gaf veel druk waardoor het weer een 10 meter trap tegen kreeg, in eerste instantie miste Tuankotta maar de rebound schoot hij zelf beheerst met de linker achter Mensink 7-5. Verzet was gebroken bij de adelaren en zo pakte LTC de belangrijke drie punten in strijd om handhaving in de landelijke eerste divisie van het zaalvoetbal.

LTC putte vanavond weer veel kracht uit de fantastische supporters die weer voor een geweldige sfeer zorgden en zo de ploeg weer naar de overwinning wist te schreeuwen. 29 maart speelt LTC in en tegen URK er zal een grote bus vertrekken vanaf Peelo. Voor meer info klik hier.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Roelof Daalmeijer