Na een 1-1 eindstand nam BCV de strafschoppen beter en bereikte zo de kwartfinale.

Het was ACV dat gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij was en het meeste balbezit had. De ploeg van Fred de Boer had moeite een bres te slaan in de rood-witte defensie. De Friezen stonden goed georganiseerd en gaven weinig weg. Uit de omschakeling probeerde BCV gevaarlijk te worden, wat ook een enkele keer lukte. In de eerste helft werd er niet gescoord zodat de ploegen aan de thee gingen met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft ging ACV nog nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. Gijs Jasper kwam in de ploeg voor Ibrahim Sillah. De druk op het doel van BCV was groot maar keer op keer slaagde de formatie van trainer Jasper Bouma erin de Asser aanvallen onschadelijk te maken. Een kwartier voor tijd lukt dit niet. De bal werd na een door Pascal Huser genomen corner door Gibril Sankoh bij de tweede paal met het hoofd terug gekopt naar Guus de Vries. De verdediger bedacht zich geen moment en volleerde de bal prachtig in de kruising.

De vreugde na de goal was slechts van korte duur. Yorn Sikkenk schoot de thuisploeg met een hard schot naar 1-1. Er was protest van ACV. De bal leek niet in het doel te zijn gegaan. Later bleek er een gat in het zijnet te zitten waardoor de bal uit het doel vloog. Uiteindelijk keurde scheidsrechter Beijert de goal goed en was de stand weer gelijk. In de slotfase probeerde ACV met man en macht de winnende treffer te scoren. Dit lukte echter niet zodat er strafschoppen genomen moesten worden om de winnaar te bepalen.

ACV startte slecht aan de ABBA strafschoppenserie. Robert Talens schoot op de paal. Yorn Sikkenk en Paul Westra schoten wel raak voor BCV. Nande Wielink mocht de tweede penalty nemen voor ACV maar mikte op de lat. De derde penalty ging er wel in, Gijs Jasper schoot raak. Vervolgens was het de thuisploeg die weer twee keer aan mocht leggen vanaf 11 meter. Hendrik Elzinga schoot raak waarna Fedde Durk Kingma de kans kreeg zijn ploeg naar de kwartfinale te schieten. Kingma faalde niet en schoot BCV naar de kwartfinales. Treurnis bij ACV en volop vreugde bij BCV.

Zie: www.facebook.com/acvassen

Tiplijn