LTC pakt winst tegen Futsal Winsum

LTC speelde afgelopen vrijdag wederom een belangrijke wedstrijd in de landelijke eerste divisie van het zaalvoetbal, tegenstander was het Futsal Winsum van coach Marc Kruger.

LTC strijdt voor rechtstreekse handhaving en moest winnen. De sfeer in de volle Peelohal was prima en de supporters gingen er eens goed voor zitten.

1e Helft
LTC begon erg goed aan de wedstrijd en wist vele kansen te creëren, Echter was de keeper van Winsum een groot sta in de weg en wist zijn ploeg te behoeden voor een achterstand. De goal viel tegen de verhouding in aan Winsum zijde het was David Vilalta die de 0-1 op het scorebord wist te zetten door via keeper Boorsma en de paal alsnog binnen te schieten.

LTC was hierdoor de kluts kwijt en incasseerde twee minuten later de 0-2 doordat een kopduel werd verloren op de cirkel voor Boorsma en de afvallende bal werd opgepikt en binnen geschoten door wederom David Vilalta. LTC herpakte zich enigszins en bleef kansen krijgen maar keeper,paal en zwak afwerken leverde geen goal op. Toch kreeg LTC haar goal, na goed voorbereidend werk wist Avin Hussain de 1-2 op het scorebord te zetten. LTC was opzoek naar de gelijkmaker maar deed zichzelf weer te kort door matig te verdedigen en zo wist Winsum zelfs voor rust uit te lopen naar een ruststand van 1-5.

2e Helft
LTC zat gefrustreerd in de kleedkamer omdat het weer op grote achterstand was gekomen door momenten van niet oplettendheid waar Winsum heel effectief deze buitenkansjes wist te benutten. Dit overkomt LTC te vaak maar ook wist LTC vaak de schade te repareren dus uitzichtloos was het niet en er kwam een gretig en gedisciplineerd LTC uit de kleedkamer.
,br> Het was gelegenheids-aanvoerder Mo Faraouni die de weg wees voor LTC en in 2e minuut na rust de bal achter de Winsum goalie wist te schieten 2-5. LTC kwam op stoom en wist nu wel de kansen te benutten en scoorden Dolf Nanlohy en Marc Heerings vlot achter elkaar en stond het 4-5. LTC gaf uiteraard ruimtes weg maar de verdediging en Boorsma stonden op nu goed op post. Hierdoor kreeg LTC nog meer vertrouwen en kon Sam Faraouni 7 minuten voor tijd de 5-5 en dus de gelijkmaker binnen schieten.

LTC werd opgezweept door het publiek en was zowaar opzoek naar de voorsprong, Het was Mo Faraouni die ook daadwerkelijk de 6-5 voorsprong op het scorebord zal zetten. want twee minuten voor tijd was het raak 6-5. Winsum ging hierna spelen met een extra veld speler maar wist LTC het niet lastig te maken omdat LTC vroeg op de helft van de Winsumers druk zette. LTC wist via Marc Heerings de wedstrijd definitief op slot te gooien door in de 40e minuut de 7-5 tegen de touwen te werken.

Roelof Daalmeijer _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_