Verslag: AVO-selectie wint van AKC en ROG

Afgelopen zaterdag was er weer een thuiswedstrijd voor de selectie van AVO. Na het succes vorige week tegen De Hoeve in Noordwolde kon het publiek zich opmaken voor de kraker van AVO 1 tegen AKC 1.

AVO 1 was na het gelijkspel (27-27) in Almelo gebrand op een overwinning. Ook voor de stand op de ranglijst was het zaak dat AVO 1 de punten in Assen zou houden. AVO 2 nam het op tegen ROG 2. De Groningers bungelen onder aan de ranglijst en voor ons tweede team was het zaak om geen fouten te maken. Zo kan het bovenin mee blijven kijken.

AVO 2 begon prima aan de wedstrijd. Maar ROG deed hetzelfde en liet zich de kaas niet van het brood eten. Halverwege de eerste helft ging het gelijk op. Ondanks de voorsprong in de rust, kwam AVO niet echt los van de Groningers. In de tweede helft echter lukte het AVO 2 om toch een gaatje te pakken. De stand werd vakkundig uitgebouwd en ROG was niet meer in staat om bij te blijven. Eindstand 23-16.

De wedstrijd van AVO 1 tegen AKC 1 stond onder leiding van de uitstekend fluitende Willem van Ieperen zijn assistent Thijs Groen. In een goed gevulde Marsdijkhal startte de wedstrijd om 19:00 uur. AVO startte direct scherp en nam gelijk de voorsprong 1-0. AKC scoorde direct tegen 1-1. Tot 3-3 ging het gelijk op. Avo nam het initiatief en pakte de 2 punten verschil 6-4 . Op 10-7 kwam de ommekeer en nam AVO definitief afstand van de gasten uit Almelo. AVO liet vanaf dat moment zien dat er niks te halen was voor AKC. Onder applaus van het enthousiaste thuispubliek werden de kleedkamers opgezocht. Ruststand 18-12.

In de tweede helft maakte AKC gelijk 2 doelpunten. AVO had moeite om de eerste 5 minuten na de rust de korf te vinden. 18-14. AVO raakte niet in paniek en tilde na die doelpuntloze minuten de stand naar 21-14. AKC scoorde nog eenmaal tegen waarna AVO definitie de wedstrijd op slot gooide. Met vier prima uitgespeelde doelpunten op rij was het inmiddels 25-15. Er waren nog 12 minuten te spelen en AVO bleef maar scoren. AKC scoorde de laatste 10 minuten gewoon mee met de Assenaren en het publiek zag tevreden dat de zoemer ging bij een eindstand van 35-24.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: Het is mooi dat we in onze eigen Marsdijkhal een keer uit de slof schieten. De afgelopen periode hebben steeds veel strijd geleverd en geknokt voor elke bal. Het is dan erg leuk om te laten zien dat we ook veel goals kunnen maken, zeker in eigen huis. We hebben een trouwe aanhang, die verdienen dat. We waren vandaag een klasse beter dan AKC. Vooral onze dames hebben prima verdedigd, dat doen ze al een aantal weken maar vandaag werden de 4 AKC dames op de 0 gehouden. Nu gaat de focus volledig op de wedstrijd uit tegen Amicitia. Op 2 maart spelen we daar, in het hol van de leeuw, de wedstrijd om voorlopig afstand te nemen van de onderste plaatsen. Daar moeten we laten zien dat we wel degelijk in de Overgangsklasse thuishoren. Verder proberen we ons zo goed mogelijk te ontwikkelen. Het was vandaag prima, maar we willen nog beter worden zodat we ook tegen de topploegen een wedstrijd kunnen maken.

Op zaterdag 2 maart speelt de AVO-selectie een belangrijke uitwedstrijd. AVO gaat op bezoek in Vriezenveen om het op te nemen tegen Amicitia 1&2. Voor AVO 2 is het een wedstrijd tegen een middenmotor. Kan AVO 2 aanhaken bij de top? AVO 1 kan de onderste regionen definitief verlaten bij een overwinning, of pakt Amicitia de laatste kans? Het gaat er om in Vriezenveen. AVO 2 start om 18:00 uur, AVO 1 begint om 19:30 uur.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_Roelof Daalmeijer