Verslag: Sudosa-Desto H1 strijdend ten onder in Apeldoorn

Afgelopen zaterdag stond er voor de mannen van Sudosa-Desto een uitwedstrijd tegen Dynamo Apeldoorn op het programma. Ondanks dat er grote delen van de wedstrijd goed werd gevolleybald, waren de heren niet in staat om punten te pakken: 1-3.

De eerste set verliep vrij moeizaam voor de Assenaren. Aan het begin kon de ploeg nog aardig meekomen maar al snel pakte Dynamo een redelijke voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven: 25-16.

In de tweede set gooide Sudosa-Desto de schroom van zich af en werd een ruime voorsprong gepakt. Blokkerend en verdedigend stond de ploeg beter en ook serverend werd er meer druk geleverd. Helaas volgde in het midden van de set de ommekeer en gingen de gastheren er toch nog met de winst vandoor: 21-25.

Het goede spel aan het begin van de tweede set werd echter wel doorgezet in de derde. Mede door een goede serveserie van Jaron Spiegelaar kwamen de mannen uit Apeldoorn er niet aan te pas: 25-21. In de vierde set ontspon zich een waar gevecht. Lange rally s met goede punten werden afgewisseld met knullige fouten. Uiteindelijk was het Dynamo dat aan het langste eind trok en er met de overwinning vandoor ging.

Ondanks de nederlaag is ook zaterdag weer gebleken dat er een stijgende lijn in het spel zit. Volgende week staat er een cruciale wedstrijd op het programma in het kader van lijfsbehoud. Dan komt directe concurrent Volley Tilburg op bezoek in de Olympushal. De wedstrijd begint om 18.30.

Tekst: Mira Hamraoui