Na de afgelasting van de uitwedstrijd tegen koploper Staphorst, wacht ACV nu weer een duel op het eigen Catawiki Sportpark. Buitenpost is zaterdag de tegenstander en dus kun je spreken van een noordelijke krachtmeting.

Voetbal is een onvoorspelbare sport, maar toch kun je vooraf wel wat feitjes op een rij zetten. Zoals de moeizame overwinning (0-1) die ACV eerder deze competitie bij Buitenpost wist binnen te slepen. Een ander gegeven is dat de Friezen vier van hun zes overwinningen buitenshuis behaalden. Buitenpost doet het als debutant in de hoofdklasse trouwens heel verdienstelijk. Het won de laatste twee competitiewedstrijden en staat op een negende plaats, met een geruststellende voorsprong op de ploegen in de gevarenzone.

ACV wist als de nummer vijf op de ranglijst de laatste twee duels juist niet te winnen. Wel heeft de ploeg van trainer Fred de Boer de eerste periode gewonnen, waardoor deelname aan de nacompetitie voor een plaats in de Derde Divisie is verzekerd.

Al die factoren kun je meenemen naar zaterdag, maar pas dan zal blijken wat ze waard zijn. ACV-Buitenpost begint om 14.30 uur op het Catawiki Sportpark aan de Kortbossen.

Tiplijn