AAC 61 brengt Bosmarathon en Minder weer tot een succes

AAC 61 brengt Bosmarathon en Minder weer tot een succes

Met bijna 100 voorinschrijvingen was de organisatie van de Bosmarathon best wel tevreden. Maar dat er op de dag zelf ook nog eens iets meer dan 50 inschrijvingen bij kwamen, overtrof hun stoutste verwachtingen.

Het was natuurlijk ook een heerlijk loopweertje met een temperatuur van net iets onder het vriespunt en een stralende zon bij het begin van de dag. Het parcours in het bos lag er prachtig bij. Een aantal paden in het bos hadden een metamorfose ondergaan. Geen plassen en modderpoelen meer maar alleen zand en kiezel. Voorgaande edities van de Bosmarathon kon je echt niet zonder droge voeten bij de finish aankomen. Dit jaar was het prima te doen.

Dat was ook te merken aan de tijden die de deelnemers liepen. De snelste tijd op de 7 kilometer (1 rondje) werd gelopen door Jaap de Vries van de marathongroep AAC 61. Jaap liep een keurige tijd van 30 minuten en 9 seconden.

Op de 14 kilometer was Erik Busstra uit Assen de snelste in 55.42. Dat is een gemiddelde snelheid van iets meer dan 15 kilometer per uur. Dagmar Jansen (AAC 61) was de snelste op de 21,1 km in een mooie tijd van 1.26.04. Hij was net iets sneller dan twee leden van de marathongroep AAC 61 namelijk Ignas Dummer en Bart Geersema. Voor de 4 ronden is altijd wat minder belangstelling maar door het niet volledig uitlopen van de marathon staan er toch meer atleten in de uitslagenlijst op deze afstand. Bas van de Kant was de rapste in 2.09.33 J Avenes uit Rolde liep een keurige 2.52.53 over 35 kilometer en was daarmee de snelste op deze afstand.

Marathon
Van de 33 voorinschrijvers lukte het 22 om een tijd te noteren op de langste afstand deze middag. De snelste en dat ook gelijk met een parcoursrecord was Erik Kuijer uit Ruinerwold. In 3.13.40 was hij bijna een kwartier sneller dan Laurens Damminga uit Bedum. Toch waren er met name door de kou ook een aantal uitvallers.

Tiplijn