ACV hervat competitie thuis tegen Apeldoorn

ACV hervat competitie thuis tegen Apeldoorn

De winterstop in de Hoofdklassen van het zaterdagvoetbal is voorbij en dat betekent voor ACV dat het zaterdag weer aan de slag moet.

Dat doet de ploeg van trainer Fred de Boer op het eigen Catawiki Sportpark tegen CSV Apeldoorn. ACV vindt zich na het winnen van de eerste periode terug op de vierde plaats, terwijl de Apeldoorners als vierde van onderen in gevaar verkeren. Die positie betekent namelijk dat via een nacompetitie het klassebehoud moet worden veilig gesteld.

Die problemen heeft ACV niet, maar toch zal het moeten winnen om het contact met de topdrie niet te verliezen. Een oefenwedstrijd bij SV Bedum werd deze week gewonnen. Ook de laatste serieuze krachtmeting voor de winterstop, een bekerduel tegen Groen Geel, leverde een duidelijke overwinning op. CSV Apeldoorn sloot 2018 af met een nederlaag op eigen terrein tegen koploper Staphorst: 0-2. Eerder dit seizoen kwam ACV in Apeldoorn niet verder dan 3-3.

Zaterdag begint ACV-CSV Apeldoorn om 14.30 uur op het Catawiki Sportpark. Scheidsrechter R. Groenewegen uit Delfzijl moet het duel in goede banen leiden.

archief/Roelof Daalmeijer
Tiplijn