Avo 2 wint; Avo 1 niet opgewassen tegen schotkracht Heerenveen

Na het kerst reces, waarin de AVO selectie zoveel mogelijk trainingsuren benutte naast een weekje korfbalverlof, stond afgelopen zaterdag in het teken van de vijfde speelronde deze zaalcompetitie.

AVO 1 & 2 ontvingen de selectie van K.V. Heerenveen. AVO 2 was samen met Heerenveen 2 een middenmoter met de focus naar de bovenkant op de ranglijst. Heerenveen 2 had 2 punten meer verzameld dan AVO 2. Voor AVO 1 was het zaak de schade te beperken en een goede wedstrijd neer te zetten. Heerenveen is absoluut de sterkste tegenstander in de poule en speelt vaak met minimaal 4 ex Korfbal League sterren. Beide wedstrijden werden in Kloosterveen gespeeld aangezien in de thuishal van AVO (De Marsdijkhal) om de befaamde Veteranen Cup werd gevoetbald.

AVO 2 speelde vanaf het begin een prima wedstrijd. AVO 2 nam de voorsprong en liet zien dat het beter was dan de reserves van Heerenveen. AVO kon de lijn aanvallend na rust in de afronding niet doorzetten. Verdedigend bleef

het bij de les. AVO 2 won haar wedstrijd met 13-11. Weinig goals maar een overwinning is genoeg om weer bovenin mee te draaien.

De wedstrijd van AVO 1 stond in het teken van proberen te stunten en qua spel en beleving hadden de onzen wat goed te maken ten opzichte van de uitwedstrijd tegen Nic. Dat laatste lukte, AVO speelde een prima wedstrijd en gaf sterk partij tegen het veel beter schietende Heerenveen. Om precies 19:15 uur floot scheidsrechter Kloosterman met zijn assistent Kleinhuis voor het begin van de wedstrijd. AVO nam brutaal de voorsprong en liep direct uit naar 3-1. Door zorgvuldig aanvalsspel was het na 10 minuten spelen 5-2 voor de Assenaren. Heerenveen liet zien dat het bij de heren over de nodige kwaliteit en schotkracht beschikt. Door 4 rake schoten kort achter elkaar te scoren waar AVO er maar 1 tegenover zette was de stand 6-6. Het was weer de beurt aan AVO die er knap 8-6 van maakte. Heerenveen rechte rug en scoorde via de heren weer 4 op rij. AVO zette daar 1 goal tegenover. Heerenveen gaf gas en scoorde wederom via hun heren 3 goals op rij. AVO miste in deze fase 2 strafworpen. Het bracht de ruststand op 10-14 in het voordeel van de Friezen.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde als in de eerste helft. AVO kon het eerste kwartier na rust prima meekomen. Had in die fase net als in de eerste helft ook het betere van het spel. Na 10 minuten spelen in de tweede helft was het 13-17. Onder aanvoering van de Heerenveen mannen werd er wederom 4 keer op rij gescoord. Bij 15-21 was de wedstrijd definitief gespeeld. Met een eindstand van 18-26 liet Heerenveen zien over meer kwaliteit te beschikken dan de jonge Assenaren.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: We begonnen de wedstrijd prima. Speelden met beleving en gaven goed partij. Vlak voor rust konden we het niet volhouden in de concentratie en dan zie je dat Heerenveen zo goed is om daar direct van te profiteren. Na rust hadden we een beetje hetzelfde beeld. De heren van Heerenveen met hun ervaring uit de Korfbal League schieten zo ongelooflijk scherp daar staat soms geen maat op. We zijn wel tevreden over wat we gezien hebben van onze ploeg. We hebben helaas niet de kwaliteit ten opzichte van Heerenveen om het tot het eind spannender te maken. Als we kritisch kijken dan is deze uitslag te dik. Wij hadden meer dan 20 moeten maken en hadden hun onder de 25 kunnen houden. Maar al met al een nederlaag die terecht is. Met deze wedstrijd kunnen we weer verdere stappen maken. Ten opzichte van de laatste wedstrijd was dit een hele verbetering en we gaan deze lijn doorzetten.

Op zaterdag 21 januari gaat de selectie op bezoek in Zwolle. Tegenstander is de selectie van Sparta. Sparta 2 en AVO 2 hebben beiden 6 punten. Sparta 1 staat op de derde plek met 3 punten voorsprong op AVO. De wedstrijd van AVO 2 begint om 17:00 uur waarna om 18:30 uur AVO 1 gaat strijden voor een plek in de middenmoot.