Heren Sudosa-Desto redden het net niet tegen ZVH

Zaterdag 15 december mocht Sudosa-Desto verdeeld over twee busjes naar het prachtige Zevenhuizen in Zuid-Holland.

De heren van Sudosa-Desto begonnen de wedstrijd heel moeizaam. De eerste set maakten ze veel fouten en hadden ze moeite om het tactische plan uit te voeren. Hierdoor keken de heren vroeg tegen een grote achterstand aan. ZVH bleef ondertussen lekker volleyballen en Sudosa-Desto kon zich niet meer herpakken. Uitslag: 25-14.

De mannen gaven niet op en hadden nog het idee dat er wel wat te halen viel. Ze begonnen de tweede set met meer overtuiging. Het ging helaas niet lang gelijk op. Bij een 4-2 achterstand verdubbelde ZVH de punten en liepen ze weer achter de feiten aan. Met af en toe een leuke rally en iets beter volleybal ging de set toch weer overtuigend naar ZVH met dezelfde cijfers als de eerste set.

De derde set was gelukkig wel een ander verhaal. Het volleybalspel werd nu beter opgepakt, mede door de goede wissels. Deze set was dan ook direct veel leuker om te spelen en te zien. Ze kwamen heel goed mee maar door een aantal cruciale fouten lukte het niet om de set binnen te halen. Uiteindelijk verloor Sudosa-Desto de set met 25-21.

De mannen hadden er zeker meer van verwacht maar waren niet scherp en goed genoeg helaas. Hiermee sluiten ze de eerste helft van het seizoen af. Ze hebben nu een paar weken rust om het eerste halve seizoen in de topdivisie te laten bezinken.

Het seizoen wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen HLB van Daal heren 1. De heren hopen dat u dan weer komt kijken in sporthal Olympus. De wedstrijd zal beginnen om 18:30.

Tekst: Mira Hamraoui