Spannende wedstrijd eindigt in verlies voor LTC

LTC speelde afgelopen vrijdag het laatste duel in de eerste divisie A van dit jaar, tegenstander deze avond was koploper Hoornse Veerhuys.

De coaching wordt door absentie van coach Meek nog steeds waargenomen door Tomas van Goor. Interim coach Van Goor kon niet beschikken over Mohamed Faraouni (blessure) en Faisal Rabhi (werk).

1e Helft
LTC begon sterk aan de wedstrijd en stonden goed compact en verdedigde gegroepeerd. Veehuys liet de bal snel rond gaan om openingen te creëren maar in de eerste helft hadden de gasten uit Hoorn het hier zichtbaar moeite mee. LTC kreeg wat kansen maar Veerhuys wist de goal van Boorsma ook te bestoken via afstandsschoten die een prooi waren voor de keeper. LTC probeerde door te combineren en kreeg serieuze kansen maar de keeper van de gasten pakte deze goed of had het geluk dat bijvoorbeeld een goede individuele actie van aanvoerder Hamming op de lat uiteen spatte.

Toch kon de treffer voor LTC niet uitblijven in de 16e minuut werd een goed opgezette aanval gepromoveerd tot de verdiende 1-0 en stond de koploper achter in Assen. Veerhuys bleef echter rustig doorgaan met met hun kunstje maar kwam er voetballend niet door.

LTC kreeg meer ruimte om via de counter eruit te komen maar wist zichzelf niet te belonen en dit in goals uit te drukken daar waar LTC een paar opgelegde kansen kreeg. In de laatste minuut van de eerste wedstrijd was het Veerhuys die met grote fortuin de 1-1 achter doelman Boorsma wist te schieten, het moest echter wel via een schot komen die van richting werd veranderd, dit was ook de ruststand.

2e Helft
Zoals zo vaak werden er kreten zoals scherp beginnen en dergelijke eruit gegooid in de kleedkamer, en zo begonnen beide ploegen aan de tweede helft. Er volgden al snel op zijn minst wat dubieuze beslissingen van de scheidsrechters in het het nadeel van LTC. Na wel geteld 30 seconden kreeg LTC een merkwaardige overtreding tegen waardoor LTC hierna niet goed stond en slim werd uitgespeeld door de gasten en op 1-2 voorsprong kwamen. LTC kreeg in de tweede helft meer moeite met de gasten die beter in hun ritme kwamen, toch moest er weer een merkwaardige beslissing de gasten een handreiking doen, want vanuit de kluts wil Boorsma de bal oprapen op de cirkel maar de bal wordt uit de hand getikt waarna de bal nog wordt weggetikt door de keeper en de rebound wel wordt binnen geschoten 1-3.

LTC blijft ondanks deze tegenslagen doorgaan en ditmaal wordt het net wel gevonden, het is aanvoerder Hamming die de bal tegen de touwen werkt 2-3. LTC weet echter de lijn niet door te trekken, er wordt na de goal snel balverlies geleden en de balvaardige speler van de gasten komt 1 op 1 op het LTC doel af en scoort beheerst de 2-4.

LTC probeert het nog door de keeper te wisselen voor een meevoetballende speler, echter wordt de eerste bal direct onderschept door het Veerhuys en weet deze snel in het lege doel te schieten 2-5. LTc geeft het hierna helemaal weg en het verzet in gebroken, Veerhuys weet zelfs nog tweemaal het net te vinden door een 10 meter trap en een vrijetrap en dan staat er een geflatteerde 2-7 op het scorebord. Lichtpuntje voor LTC in de slotfase van deze wedstrijd is dat Xander Eisses zijn inval beurt nog glans geeft door zijn eerste goal in de landelijke eerste divisie te maken, en zo kwam de eindstand van 3-7 tot stand.

Conclusie
LTC begint meer zijn draai te vinden op dit hoge niveau maar er is nog veel werk aan de winkel. Tegen tegenstanders zoals veerhuys zijn de punten natuurlijk bonus, er zullen in januari meer overwinningen moeten worden gepakt tegen de directe concurrenten. LTC werkt met een smalle selectie en blessures en de schorsingen hebben niet meegeholpen voor de mannen van coach Meek. LTC sluit het jaar 2018 af op een 9e plaats met 10 punten uit 11 wedstrijden. Het is dus ontzettend spannend in de onderste regionen van de landelijke eerste divisie A van het zaalvoetbal. Voor de stand en statistieken, informatie over de spelers neem is een kijkje op futsal-ltc.nl of vindt LTC op sociale media.

Tekst: Marcel Boorsma

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Roelof Daalmeijer