Afgelopen vrijdag stonden voor de mannen van coach Meek een thuiswedstrijd tegen Os Lusitanos uit Amsterdam.

LTC moet het echter de komende periode zonder coach Johan Meek doen omdat hij wegens gezondheidsklachten en een daarop volgende zware operatie voorlopig niet aanwezig zal kunnen zijn. Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed met de coach en wenste zijn selectie en interim coach van Goor veel succes.

LTC dat steeds beter zijn draai weet te vinden in de landelijke eerste divisie van het zaalvoetbal wist dat er thuis eigenlijk alleen een drie punter zal tellen, in deze zware competitie waar de ploegen in de onderste regionen dicht bij elkaar liggen zijn de details beslissend en ging LTC volop in de strijd.

1e helft
LTC begon sterk en gefocust aan de wedstrijd en kreeg snel wat kleine kansen. LTC zette in de 6e minuut een schitterende aanval op en het was Marc Heerings die goed wist af te ronden 1-0. LTC probeerde in deze fase door te drukken en creëerde zelf een aantal goede kansen die soms op miraculeuze wijze niet achter de doelman de gasten werd geschoten. Lusitanos daarin tegen werd gevaarlijk door een individuele actie maar de inzet werd gekeerd door keeper Boorsma. Toch moest Boorsma in de 6e minuut de 1-1 incasseren want het was de uitblinkende speler aan de kant van de gasten die wederom door individuele actie de 1-1 op het scorebord wist te zetten. LTC optisch de betere ploeg en had veelal balbezit maar was ongelukkig in de afwerking maar bleef goed doorgaan. Helaas door een omschakel moment en niet goed mee terug verdedigen werd LTC in de 16e minuut verrast en werd het tot ieders verbazing 1-2, dit was tevens ook de ruststand.

2e helft LTC ging in het tweede bedrijf opzoek naar de gelijkmaker en wist snel weer kansjes te creëren hierdoor kwam er vanzelfsprekend ruimte voor de gasten maar door goed verdedigen en keeperswerk werd dit onschadelijk gemaakt. Toch werd er in de 27e minuut een inschatting foutje gemaakt door LTC en werd de bal verloren in de as voor de goal en Lusitanos wist dit buiten kansje te verzilveren 1-3.

LTC ging niet bij de pakken neer zitten en rechtte de rug, Het was Mo Faraouni die een losgeslagen tweede bal hard tegen de touwen punterde 2-3. Het geloof was nu helemaal terug en het massale LTC publiek ging er nog meer achter staan wat weer een enorme boost gaf aan de LTC spelers. LTC was druk opzoek naar de gelijkmaker en Lusitanos loerde op de kansjes die er gingen komen omdat LTC volle bak voorruit speelde. Maar zoals al eerder aangegeven was het Boorsma en zijn verdediging die goed hun mannetje stonden en het dicht wisten te houden. LTC kreeg nog een grote kans daar waar de verdediging van de gasten open werd gespeeld en de bal voor het leeg staande doel werd getrokken maar ongelukkig over werd geschoten door de prima spelende Avin Hussain.

Met nog zes minuten op de klok ging de LTC keeper eraf en kwam meevoetballende keeper Sam Faraouni binnen de lijnen. Na geduldig rond te spelen wist Sam de vrijstaande Robert Termohlen te vinden op de tweede paal en schoot deze snoeihard binnen 3-3. LTC nam geen genoegen met deze stand en moest voor de drie punten gaan. LTC wisselede wederom de keeper voor de meevoetballende keeper Sam Faraouni om zo nog meer druk te geven op Lusitanos, Dit lukte goed en met een beetje meer geluk aan de kant van Termohlen had hij de winnende op de schoen maar zijn inzet belandde op de paal en zo bleef de 3-3 ook de eindstand van deze wedstrijd.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Roelof Daalmeijer