Nadat ACV de eerste periode in de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal winnend had afgesloten, is er een beetje de klad gekomen in de resultaten. De drie wedstrijden na het binnenhalen van het succes leverden slechts twee punten op.

ACV, dat is afgezakt naar de vierde plaats, hunkert daarom naar een overwinning en hoopt die zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SVZW te kunnen vieren.

Met de ploeg uit Wierden, die vaak een hoofdrol vertolkte in de Hoofdklasse, loopt het dit seizoen nog niet zo gesmeerd. Het vindt zichzelf terug op de vijftiende positie. Alleen WHC staat nog onder SVZW dat afgelopen zaterdag op eigen veld van Staphorst verloor (0-3).

ACV kwam in Emmeloord bij Flevo Boys niet verder dan 1-1. Trainer Fred de Boer heeft te maken met enkele langdurige blessuregevallen en kan daarom uit een beperkt aantal spelers kiezen. In de eerste periode werd die situatie overigens uitstekend opgevangen.

SVZW mag dan een laagvlieger zijn, maar ACV heeft recent ervaren dat ook de staartploegen soms verrassend uit de hoek kunnen komen. Twee weken geleden verloor het met 4-2 bij DETO Twenterand. ACV begint niettemin als favoriet aan het duel op het Catawiki Sportpark, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.

Tiplijn