Heren Sudosa-Desto kunnen niet op tegen VCV

Zaterdag stond voor de heren van Sudosa-Desto een belangrijke wedstrijd op het programma. In Veenendaal werd de wedstrijd tussen de laatste twee ploegen van de Topdivisie gespeeld.

Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd om de aansluiting met de rest van de competitie te blijven houden.

De eerste twee sets verliepen met wisselend resultaat. De ploeg uit Veenendaal wist door een goede service en een beperkte foutenlast de gasten uit Assen onder druk te houden en won de eerste set met een stand van 25-16. De tweede set leken de rollen omgedraaid; Sudosa-Desto wist de druk op de tegenstander op te voeren en won enkele bepalende rally s: wederom een stand van 25-16, maar nu in het voordeel van de Assenaren.

De derde set ging lange tijd gelijk op, beide teams wisten de druk vanaf de servicelijn op te voeren en gingen de strijd aan voor elk punt. Naarmate het einde van de set dichterbij kwam wist VCV de bal op beslissende momenten te scoren en de foutenlast laag genoeg te houden; 25-22 voor de thuisploeg. Een belangrijke setwinst, zo bleek later, die ervoor zorgde dat Sudosa-Desto te laat uit de startblokken kwam in de vierde set. Meteen aan de start van de vierde set voerde VCV de service-druk weer op wat zorgde voor problemen in het team van Sudosa-Desto en al gauw resulteerde in een achterstand van enkele punten. Een achterstand die de gehele vierde set bleef bestaan en die setwinst en daardoor winst van de wedstrijd opleverde voor VCV.

De heren van Sudosa-Desto blijven daardoor met 2 punten uit 7 wedstrijden onderaan staan, met 5 punten achterstand op Volley Tilburg die op plaats 11 staan. De volgende wedstrijd voor Sudosa-Desto H1 is weer een thuiswedstrijd in Assen. Kenders Bouw/DIO Bedum H1 komt op bezoek, de huidige nummer 7 van de competitie.

Tekst: Mira Hamraoui