ACV heeft de eerste periodetitel gepakt in de Hoofdklasse B door met 3-1 te winnen van SC Genemuiden.

Al in de vijfde minuut werd de score door de thuisploeg geopend. Marco van der Heide kopte raak. Nog geen drie minuten later was de stand al weer gelijk. Kay Velda bracht SC Genemuiden op gelijke hoogte. De ploegen gingen met de 1-1 stand aan de thee.

In de tweede helft kansen voor beide teams. Uiteindelijk was het ACV dat aan het langste eind trok. Gibril Sankoh kopte ACV tien minuten voor tijd naar 2-1. De uitblinkende doelman Ben Wormmeester voorkwam met uitstekende reddingen dat de bezoekers de gelijkmaker konden scoren. Arjen Hagenauw liet het Asser publiek in de slotminuut nogmaals juichen door de bal snoeihard in het dak van het doel te schieten.

De wedstrijd werd hiermee definitief beslist. Het was tevens het startschot voor een klein feestje in het clubhuis van ACV. Eindstand: 3-1.

Verslag: ACV/Sander Crajé

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Roelof Daalmeijer