ACV kan periodetitel grijpen op eigen veld

ACV kan periodetitel grijpen op eigen veld

ACV kan zaterdag op het eigen Catawiki Sportpark de eerste periodetitel in de hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal grijpen. Dat lukt alleen als het inhaalduel tegen SC Genemuiden wordt gewonnen. Bij elke andere uitslag gaat het periodekampioenschap naar Urk.

ACV manoeuvreerde zich afgelopen zaterdag thuis in een kansrijke positie. Urk kwam als koploper naar Assen, maar werd op een ruime 4-0 nederlaag getrakteerd via doelpunten van Ezra Schrijver (2) en Pascal Huser (2). ACV bracht daardoor de achterstand op Urk terug tot twee punten, maar met een wedstrijd minder gespeeld.

ACV is aan een goede serie bezig. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen. De balans na negen wedstrijden: 6 keer winst, 2 maal gelijk en 1 verliespartij. Doelsaldo: 18 doelpunten voor en 7 tegen. Daarmee beschikt het team van trainer Fred de Boer over de minst gepasseerde defensie in de Hoofdklasse B.

Tegenstander SC Genemuiden vindt zich terug op de zevende plaats van de ranglijst. De door Jan van Raalte getrainde ploeg werd vooraf tot de favorieten gerekend, maar dat is tot dit moment nog niet waargemaakt. Toch kan in deze klasse iedereen van iedereen  winnen. ACV heeft vaak genoeg tegenover SC Genemuiden gestaan om te weten dat het een geduchte tegenstander is.

ACV-SC Genemuiden begint zaterdag om 14.30 uur op het Catawiki Sportpark aan de Kortbossen. Scheidsrechter M. Oosting uit Niekerk moet het duel in goede banen leiden.

Tiplijn