Bekerwedstrijd Sudosa-Desto Heren 1: op de goede weg, maar uitgeschakeld

Op zaterdagmiddag 27 oktober stonden er twee bekerwedstrijden op de planning. De eerste om 14:00 tegen EVV Bultman-Hartholt Heren 1 en de tweede om 16:00 tegen MKB Accountants VCV Heren 1.

Na een kop koffie en een goede warming-up startten de heren met de wedstrijd. Het begin van de eerste set was weinig overtuigend aan de kant van Sudosa-Desto, maar er werd gevochten en geworsteld om elk punt. Naarmate de set vorderde ging het meer gelijk op en werd het flink spannend. Bij een stand van 26-26 landde de diagonaal van EVV Bultman-Hartholt verkeerd na een sprongserve. Na een paar pijn kreten wist iedereen dat het menens was en de wedstrijd werd stil gelegd. De ambulance arriveerde snel en heeft zich ontfermd over de speler. Sudosa-Desto leeft met hem mee en wenst hem ook veel sterkte.

De set ging verder na een korte warming-up en het bleef spannend. Helaas konden de mannen van Sudosa-Desto niet genoeg grip krijgen op de wedstrijd en verloren de set met 35-37. De heren bleven vechten maar geluk hadden ze niet. Ook in de tweede set werd het spannend, maar het team straalde niet voldoende vertrouwen uit om de winst binnen te halen. Eindstand tweede set: 23  25. De derde set hadden ze een slechte start, maar de heren herstelden zich en speelden steeds meer hun vertrouwde spel. Er werden veel ballen van de grond gehaald en mooie punten gescoord. Wederom een spannend set, maar ook deze keer trok Sudosa-Desto aan het kortste eind, eindstand: 28-30.

De tweede wedstrijd was tegen MKB Accountants VCV Heren 1. De heren van Sudosa-Desto konden ook in deze wedstrijd- goed meekomen en het ging gelijk op. De eerste set eindigde in 25  27 en de tweede set liep duidelijk minder. Op zoek naar oplossingen werd deze tweede set verloren met 20  25. Een nieuwe start in de derde set, want het plezier en zelfvertrouwen van de mannen was terug. Ze lieten het publiek en de tegenstander zien hoe goed ze zijn in het volleybal. De set werd ook overtuigend gewonnen met een stand van 25-16. Deze flow hebben de mannen vastgehouden in de vierde set. Tegen het einde van deze set werd het weer even spannend, maar ze trokken de set naar zich toe met 26  24. De vijfde begon met een achterstand door een stevige servebeurt van MKB Accountants VCV. De achterstand werd door de mannen van Sudosa-Desto niet meer ingehaald en verloren de vijfde set met 10  15. Beide teams spelen komen uit in de Topdivisie dus ze komen elkaar nog weer tegen. De lessen uit deze wedstrijd nemen de heren van Sudosa-Desto mee naar huis ter voorbereiding op de volgende ontmoeting.

Komend weekend staat er geen wedstrijd op de planning. Er wordt getraind en hard gewerkt ter voorbereiding op volgende competitiewedstrijd. Deze staat gepland op 10 november om 18.30 uur in sporthal Olympus tegen Maatwerkers VCN Heren 1.

Tekst: Mira Hamraoui