ACV staat zaterdag 3 november voor een grote krachtmeting. Urk komt als koploper in de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal naar het Catawiki Sportpark.

De Urkers hebben 5 punten voorsprong op de thuisclub, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Op 10 november haalt ACV het eerder afgelaste thuisduel tegen SC Genemuiden in. Wint Urk in Assen dan is het periodekampioen. Bij winst kan ACV tegen Genemuiden die titel binnenhalen. Er staat dus veel op het spel.

De generale leverde beide clubs afgelopen zaterdag de volle winst op. Urk won thuis de polderderby met Flevo Boys (2-0) en ACV won moeizaam bij Berkum via een doelpunt van Ezra Schrijver, die de laatste weken goed in vorm is (0-1). ACV-Urk begint zaterdag om 14.30 uur op het Catawiki Sportpark aan de Kortbossen. Scheidsrechter G. Keijl uit Heerde moet de wedstrijd in goede banen leiden.

Bekerderby
Tussen de thuiswedstrijden tegen Urk en SC Genemuiden door komt ACV ook op woensdag 7 november op eigen terrein in actie. In de strijd om de noordelijke districtsbeker is Leo uit Loon de tegenstander. Er is dus sprake van een echte bekerderby. De wedstrijd heeft een bijzonder tintje, want de nieuwe lichtinstallatie rond het hoofdveld van ACV wordt dan officieel in gebruikgenomen. ACV en Leo, dat uitkomt in de derde klasse zondag, staan om 20.00 uur aan de aftrap.

Roelof Daalmeijer
Tiplijn