Henk Tappel eindigt derde in NK Sportklasse

Henk Tappel eindigt derde in NK Sportklasse

Met een overwinning zaterdagmiddag en de vierde plek zondagmiddag heeft autocoureur Henk Tappel uit Assen met zijn teamgenoot Harold Wisselink de derde plaats in het Nederlands Kampioenschap Sportklasse veilig weten te stellen.

Op het TT Circuit Assen reed het tweetal zaterdag tijdens de finaleraces van de Supercar Challenge naar een soevereine overwinning. Op zondag leek zich dat te herhalen, maar in de tweede helft van de wedstrijd viel de wagen van Tappel terug en werd uiteindelijk de vierde plaats behaald. Het was evenwel voldoende om derde te worden in het Nederlands Kampioenschap in de Sportklasse.

Zaterdag werd gehoopt tijdens de kwalificatie polepositie te behalen, maar dat lukte door een klein mankement aan de wielophanging niet. Tappel vertrok in race 1 daarom vanuit derde positie, maar na enkele bochten had hij de eerste plaats al te pakken. Daarna trachtte Tappel bij de concurrenten weg te lopen, maar in deze race waarin meerdere klassen gecombineerd waren, lukte dat door een wagen uit een andere klasse niet direct. Naar mate de race vorderde wist de Assenaar wel een gat te slaan en na een verplichte pitstop kon Harold Wisselink de eerste plek consolideren tot de finish.

Op zondag leek het in race 2 ook uit te draaien op een overtuigende overwinning. Tappel pakte al in de eerste ronde de kop en bleef deze tot de verplichte pitstop vasthouden. Daarna ging het evenwel een stuk minder voor de equipe. Nadat ik het stuur had overgegeven aan Harold Wisselink, kwamen er problemen met de benzine toevoer. Ik denk dat één van de twee brandstofpompen haperde. Maar we zijn nog vierde geworden en daarmee hebben we de derde plaats in het NK wel weten te behalen , aldus een tevreden Tappel.

Voor de Assenaar zit het seizoen 2018 er nu op. We hebben met die derde plaats in het NK het seizoen toch glans kunnen geven , liet Tappel na afloop van de finaleraces op het TT Circuit weten.

Bert van Dalen
Tiplijn