Deense titelverdediger neemt leiding over in Tulip Golf Challenge Assen

Deense titelverdediger neemt leiding over in Tulip Golf Challenge Assen

Net als vorig jaar heeft de Deen August Thor Host de winst voor het grijpen bij de boys  na een ronde in 64 slagen (-8). Dat is maar liefst vier slagen beter dan het huidige baanrecord van Joost Luiten. Host leidt het klassement op tien onder par.

Marnick Modder, koploper na dag één, wist op de tweede dag geen score onder par binnen te brengen. Na een ronde level par heeft hij vier slagen achterstand op de Deense koploper. Ook Bob Geurts (Hoge Kleij) moet morgen heel laag gaan en minimaal zes slagen goed maken om aanspraak te kunnen maken op zijn derde titel dit jaar.

In de girls  categorie heeft Danielle Modder haar koppositie verstevigd na een tweede ronde in 71 slagen (-1). De in Duitsland woonachtige Nederlandse heeft inmiddels vier slagen voorsprong op haar naaste belagers Natacha Host Husted uit Denemarken en Nora Klintheim uit Zweden.

Mats Markovits trok met een hole in one op hole 18 (zijn negende hole) eveneens de aandacht. Met deze unieke prestatie wint hij een verblijf voor twee personen op Golfpark Condado de Alhama in Spanje, gesponsord door Compromise Domino en Golfvak.nl.

De derde editie van de Tulip Golf Challenge wordt door Pro Golf Events georganiseerd op de Drentsche Golf & Country Club en maakt deel uit van de Global Junior Golf Tour en Global Junior Golf 21golfleague. Uitslagen tellen mee voor de World Amateur Golf Ranking (WAGR).c

Het toernooi is live te volgen via deze website. Meer informatie over de Tulip Golf Challenge is te vinden op de website van Pro Golf Events.

Tiplijn