Europese top in jeugdgolf deze week te bewonderen in Assen

Europese top in jeugdgolf deze week te bewonderen in Assen

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober wordt op de Drentsche Golf & Country Club in Zeijerveen de derde Tulip Golf Challenge gespeeld.

Pro Golf Events is wederom organisator van dit internationale golftoernooi voor topjeugd in de leeftijd t/m 21 jaar. De DG&CC is ook dit jaar nauw betrokken bij de organisatie van dit event dat onderdeel uitmaakt van de wereldwijde Global Junior Golf tour.

Record aantal spelers
We hebben een record aantal spelers die gaan strijden voor de titel , vertelt organisator Henk van Dijken. Dit jaar 10 nationaliteiten, waaronder veel Duitsers, Denen, Zweden en uiteraard Nederlanders. We hebben een paar deelnemers uit IJsland, Noorwegen en zelfs eentje uit Rusland en ook nog eens van een zeer hoog niveau. De laagste handicap is +3.3 (dat is onder 0, red.) en dat begint al aardig op professioneel golf te lijken.

Prachtige golfbaan
De meisjes en jongens treffen het dit jaar. Heerlijk golfweer op een prachtige golfbaan   jubelt mede-organisator Martin van der Schans. De samenwerking met de Drentsche en de kwaliteit van de faciliteiten op de baan nabij Assen zijn voor ons de reden om dit event daar te organiseren. De club is zeer behulpzaam en ook de crew daar weet wat ze doen, een topcombinatie als het aan ons ligt. 

Volgen
Bezoekers zijn van harte welkom om te komen kijken op de wedstrijddagen. Er wordt vanaf 8.30 uur gestart en het golf gaat door tot circa 15.00 uur. Het toernooi is ook online te volgen via www.globaljuniorgolf.com waar een link naar live-scoring te vinden is. Het laatste nieuws wordt iedere dag geplaatst op progolfevents.nl en dgcc.nl.

Tiplijn