Julius Johansen wint eerste rit van Olympia s Tour (Video)

Julius Johansen wint eerste rit van Olympia s Tour (Video)

De Deen van Team Coloquick rekende na 127 kilometer op Sportpark Stadsbroek in de sprint af met Ide Schelling van SEG. De twee reden samen weg uit een kopgroep van acht. Max Kanter (Team Sunweb) sprintte naar een derde plek.

Asser wethouder Janna Booij heeft dinsdag de Olympias Tour gestart met startpistool om 12.00 uur. De koers nam een rondje Noord en Oost Drenthe.

Als gevolg van de wind dunde een eerste peloton steeds verder uit en uiteindelijk reden daar acht man uit weg: Ide Schelling, Daan Hoole, Marten Kooistra (SEG), Niklas Markl (Sunweb), Sjoerd Bax (Delta), Jonas Castrique (Lotto-Soudal), Julius Johansen en Rasmus Wallin (Coloquick). De twee koplopers bleven als enigen uit de greep van een eerste peloton, dat op zestien seconden over de meet bolde.

De nog maar 18-jarige Deense dagwinnaar was blij met de zege. Een geweldige manier om deze wedstrijd te starten. We zijn hier met een sterk team en waren gemotiveerd om in deze aansprekende etappekoers goed te starten. Daarom was het mooi dat ik samen met mijn ploeggenoot Rasmus Wallin van voren zat. Samen met SEG Racing en Sunweb zaten we van voren waar we vooraan moesten zitten. Ik wist vooraf niet helemaal hoe mijn vorm zou zijn, maar het is mooi om te zien dat ikzelf maar ook mijn team in de breedte hier zo goed gestart zijn. Dan mag je hopen op een goede eindklassering in deze ronde ook  aldus de Deens tijdritkampioen bij de beloften.

Voor Schelling was het niet het gedroomde begin. Ik heb mezelf even flink uitgescholden bij het uitrijden. Ik was zo dicht bij de winst, maar ik kon er niet voorbij komen in de sprint. Ik had mezelf nog wel wat gespaard door drie mini-beurtjes te doen en hem de laatste 2,5 kilometer het kopwerk op te dringen. Maar hij was te snel voor me. 

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Roelof Daalmeijer
.
Tiplijn