Assen 24 uur in het teken van sportplezier

Assen 24 uur in het teken van sportplezier

Op dit moment hebben 11 verenigingen en organisaties zich aangesloten bij Assen 24 uur.

Deze verenigingen zetten zich in om met elkaar Assen 24 uur in beweging te krijgen en koppelen hun activiteiten aan het Jeugdsportfonds. Sportplezier is de overstijgende factor. Ook de wijkverenigingen van Assen-Oost en het Noorderpark sluiten zich aan. Assen-Oost met het wijkfeest en Noorderpark met activiteiten van de buurtvereniging BBVN en het Dr. Nassau College afdeling Quintus, het AOC Terra, de gemeente Assen en Vaartwelzijn werken mee. De studenten van sport en bewegen van het Drenthe College participeren mee in de organisatie. Een mooie co-creatie met diverse partners vanuit de wijken georganiseerd.

Het idee van Assen 24 uur is vrij eenvoudig. Wat is nu mooier om Assenaren direct na de zomer aan het sporten te krijgen en hierbij is plezier hebben in het bewegen een belangrijke basis. Clubs zijn verantwoordelijk voor hun eigen programma en kiezen hun eigen doelgroep(en). Voorwaarde is enkel dat er 24 uur lang iets gebeurt op 7 en 8 september. Het doel? Het verbinden van clubs, wijken en inwoners. Iedereen, ook niet-leden mogen meedoen. De gemeente Assen en het AOC Terra stelt de sportaccommodaties beschikbaar en daar zijn we erg blij mee, aldus Edward Spier, de grote inspirator van de 24-uur van Assen.

Deelnemende verenigingen
Op dit moment zijn de deelnemende verenigingen: basketbalvereniging Assist, volleybalvereniging Sudosa-Desto, Duikvereniging Miramar, gewichthefvereniging Milo, gymnastiekvereniging Omnigym, Budo vereniging Asahi, boksteam Assen, Schermvereniging SV Desperado, Profit, Buurtvereniging Noorderpark (BBVN), het Dr. Nassau College Quintus.

Tijdens Assen 24 uur kan er door iedereen geld worden gedoneerd voor het Jeugdsportfonds zodat het komend seizoen alle kinderen in Assen kunnen sporten.

Datum & tijd
Vrijdag 7 en zaterdag 8 september 2018

Kosten
Gratis

Tiplijn