Henk Tappel zegeviert tweemaal tijdens Gamma Racing Day

Henk Tappel zegeviert tweemaal tijdens Gamma Racing Day

Het is autocoureur Henk Tappel uit Assen op zijn thuisbaan gelukt om twee overwinningen in de wacht te slepen. De Asser garagehouder kwam tijdens de GAMMA Racing Day op het TT Circuit Assen in de Sportklasse van de Supercar Challenge zowel op zaterdag, als op zondag tot winst. Het stemde de coureur bijzonder tevreden.

Tijdens de trainingen op vrijdag vernam Tappel dat zijn BMW Zilhouette prima liep en de tijden boven verwachting waren. Die lijn bleef doorgaan, ook in de kwalificatie, waarin Tappel de snelste tijd in de Sportklasse op de klokken zette.

In de eerste van de twee races van het afgelopen weekend, zaterdagmiddag, kwam Tappel prima van start. Ik kreeg mijn directe concurrent Rob Nieman na tientallen meters weliswaar naast mij, maar omdat ik bij de Haarbocht aan de binnenkant zat, kon ik hem naar plek twee verwijzen en zelf de kop nemen. 

Tappel heeft zich daarna gericht op de snellere wagens die in dezelfde verzamelklasse Supercar Challenge rijden en op die wijze kon hij Nieman achter zich houden. Dat bleef tot het eind van de race, toen Tappel twee seconden eerder over de finish ging dan zijn concurrent.

In de tweede race, zondagmiddag, ging de Assenaar ook voortvarend van start. De uitgangspositie was toen ook prima. Ik hoopte alleen maar dat de wagen heel zou blijven en dat ging prima. Ik kneep hem nog wel even, want de equipe die tweede lag, kwam in de laatste ronden snel inlopen. Maar gelukkig kon ik ze op afstand houden. 

Tappel zegevierde in race twee met twee en halve seconde voorsprong op de equipe Voet-Van de Broek.

Serge Duursma
Tiplijn