Vandaag is de TT-run gestart met uitstekend weer, niet te warm en af en toe een zonnetje.

Zaterdagochtend was de Run er al voor de kleinste lopers tot en met 12 jaar. Ook was er de alternatieve TT-run voor Skaters/skeelers en Handibike/wehelers waarbij de organisatie blij was met de opkomst. Rond 13:00 uur mochten de lopers van de grote TT-run het TT-Circuit betreden en zich opstellen in de juiste vakken. Om 13:23 uur startte de warming-up en kon een ieder meedoen met de pasjes van de sportschooldames.

De start
Ruim een minuut voor de Run was de baan vrij en konden vier elektrische motoren het veld verkennen gevolgd door een safty car en een racemotor. Om precies 13:30 uur ging de TT-Run van 2018 van start met aan kop de wedstrijdlopers gevolgd door de bedrijven en daarna de recreanten die ieder snel hun eigen parcour vonden. Bijna vierduizend lopers deden dit jaar mee, de organisatie was dik tevreden.

De run stond dit jaar in het teken van gezond, maatschappelijk en vooruit . Maar voor de deelnemers was het vooral belangrijk dat het weer prima was om hard te lopen.

Speciale lopers
Bij de start was er aandacht voor Gerad Kempkers, oud schaattrainer en belangrijke promotor van sport. De gemeente Assen had een grote groep lopers bijeen gehaald en die lipen allemaal in kleding van het TT-Festival.

De wedstrijd over één ronde werd bij de mannen gewonnen door Manolito Musters uit Assen, die een tijd neerzette van 14 minuten en 54 seconden. Bij de vrouwen was Marrijtje Molenhuis de sterkste: 16 minuten en 34 seconden.

Verslag: Henk Smit

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn