AVO verliest van Mid-Fryslân: geen kampioenschap

Met nog twee wedstrijden in deze competitie voor de boeg reisde AVO 1 af naar de koploper uit het Friese Reduzum. Mocht AVO 1 de twee resterende wedstrijden winnen dan konden de Assenaren de kampioensvlag gaan hijsen. Maar zover lieten de Friese korfballers het niet komen.

Alleen in de eerste tien minuten van de wedstrijd kwam AVO er nog aan te pas. Maar toen Mid-Fryslân vervolgens zeven maal op rij scoorde en de stand 11  3 op het scorebord bracht was duidelijk dat AVO van zeer goede huize zou moeten komen om die achterstand te kunnen overbruggen. De thuisclub zat veel beter in de wedstrijd en AVO zag geen kans om de doelpogingen af te maken. De thuisclub had een veel betere aanvallende rebound en pakte ook veel meer afvallende ballen en kon mede daardoor vaker aanvallen. AVO had haar dag niet en werd verdedigend goed onder druk gezet. Tel daarbij op dat de kansen niet goed werden afgerond en duidelijk was dat AVO niet goed in de wedstrijd zat. De rust ging in met een 16  9 achterstand.

Het talrijke publiek zag ook in de tweede helft eigenlijk een herhaling van de eerste. Was de basis voor de thuiszege al in de eerste helft gelegd, na de rust liep Mid-Fryslân al snel uit naar een 20  9 voorsprong. Vier Asser doelpunten op rij brachten de tussenstand op 20  13 en tenslotte werd deze wedstrijd overtuigend en verdiend met 24  15 door de thuisploeg afgesloten. AVO werkte deze middag hard maar dat was niet voldoende om haar opponent dwars te zitten.

Nu rest nog de, (inhaal), wedstrijd van dit seizoen in Kampen tegen Wit-Blauw 1. Deze laatste wedstrijd van de veldcompetitie zal dinsdagavond 5 juni in Kampen worden gespeeld, aanvang 20:30 uur.