AVO 2 doet wat het moet doen: winnen

AVO 2 doet wat het moet doen: winnen

AVO 2 deed zaterdagmiddag wat het moest doen; winnen om de koppositie te kunnen behouden. Dat ging niet gemakkelijk tegen de reserves van Heerenveen dat nog tegen degradatie vecht.

In Heerenveen had AVO in de heenwedstrijd destijds nogal ruim gewonnen, echter dit team van de gasten was van een ander kaliber. In verband met wat personele problemen speelde junior Leon Schoenmaker bij AVO 2 in de basis en zat junior Karlijn Noord op de wisselbank om zo nodig te worden ingezet. Het werd onder deze hoogzomerse omstandigheden een stevige wedstrijd waarin beide teams elkaar nauwelijks iets toegaven.

AVO 2 opende de score en in dezelfde minuut was het al weer gelijk. Tot tien minuten voor de rust werd er om en om gescoord tot de stand 8  7. In de laatste tien minuten beloonde AVO zichzelf voor het betere spel door naar de 11  7 ruststand uit te lopen.

Na de rust kwamen de gasten snel terug naar 11  9. AVO miste een strafworp en Heerenveen sloot aan bij 11  10. In de volgende tien minuten was de spanning te snijden toen de gasten in het kielzog van AVO bleven en zelfs op een 14  14 score kwamen. Bijna leek het of AVO 2 dat steeds het initiatief had gehad zich deze wedstrijd zou laten ontglippen. Twee Asser doelpunten op rij brachten meer lucht, 16  14. In de slotfase van deze wedstrijd scoorden beide teams nog eenmaal en daarmee was AVO 2 de verdiende winnaar.

Volgende week zondag speelt AVO 2 in Reduzum tegen nr. twee Mid-Fryslân 2 . Dat team speelt zondag nog in Groningen tegen Nic 4. In ieder geval heeft AVO 2 de kans op een kampioenschap en promotie naar de Res. Overgangsklasse geheel in eigen hand.

De wedstrijd van AVO 2 volgende week tegen Mid-Fryslân 2 begint om 13:00 uur.

Tiplijn