AVO 1 neemt revanche tegen Heerenveen 1

AVO 1 neemt revanche tegen Heerenveen 1

AVO 1 nam zaterdagmiddag revanche op de destijds in Heerenveen geleden nederlaag. Maar nog veel belangrijker zijn de twee punten winst waardoor AVO zich veilig speelde in deze Overgangsklasse. Zelfs is het behalen van het kampioenschap nog mogelijk wanneer de laatste twee wedstrijden in winst worden omgezet.

Want koploper Mid-Fryslân 1 verspeelde kostbare punten door zaterdagmiddag in Kampen van Wit-Blauw 1 te verliezen.

In de zomerse hitte van het AVO-veld opende de thuisclub de score die enkele minuten later werd gevolgd door de Friese gelijkmaker. Het scoren ging bij de gasten maar moeizaam waardoor AVO de kans kreeg haar overwicht in de score uit te drukken. Vooral onder de korf waren de aanvallende en verdedigende rebound van AVO prima verzorgd. En dat was maar goed ook want ook de schutters van AVO hadden het vizier niet zo scherp ingesteld en zo stonden na zevenentwintig minuten nog maar zeven doelpunten van AVO op het scorebord tegenover slechts één van de gasten. In de laatste minuten tot de rust kon Heerenveen nog tweemaal tegen scoren tegenover één treffer van AVO, ruststand 8  3. Op zich te weinig doelpunten voor het aanvallend vermogen en de kansen van de thuisclub.

Na de rust werd er door Heerenveen uit een ander vaatje getapt en stond het binnen drie minuten 8  5. AVO was gewaarschuwd en kon het verschil direct weer op vijf doelpunten brengen, 10  5. Duidelijk was dat AVO net als in de eerste helft het betere van het spel had en de gasten nooit de illusie gaf dat er voor hen wat te halen viel. AVO kon hen in bedwang houden, ook toen zij na verslapping van AVO van 16  8 terug kwamen naar 16  12. Er waren toen nog tien minuten te spelen en zo n run van vier doelpunten geeft een team weer moed en motivatie. Na een afgekeurde goal van AVO werd het zelfs nog 16  13 en veel harten gingen sneller kloppen. Gelukkig voor de Assenaren brachten vier doelpunten tegenover één tegenscore wat lucht, 20  14. Met nog drie minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld en had AVO revanche genomen, was veilig en toen bleek ook dat door het verlies van koploper Mid-Fryslân de deur naar een kampioenschap op een kier staat en dat AVO dat geheel in eigen hand heeft.

Er wacht een zeer spannend slot van deze competitie waarin AVO 1 dinsdagavond in Kampen de inhaalwedstrijd speelt tegen Wit-Blauw 1 en zondag wacht de laatste competitiewedstrijd in Reduzum tegen Mid-Fryslân 1. Beide wedstrijden moeten worden gewonnen om kampioen te kunnen worden en daarmee promotie naar de Hoofdklasse te bewerkstelligen.

archief/Roelof Daalmeijer
Tiplijn