FC Assen dames MO13-1 winnen: staan in bekerfinale

Wat een jaar beleeft het team van FC Assen MO13-1. Bekers en kampioenschappen worden gewonnen maar het belangrijkste, er straalt zoveel lol en spelvreugde van af dat het aanstekelijk is. Zaterdag stond de halve finale van de beker op het programma en daar werd met veel spanning naar uitgekeken.

De bekercompetitie is toch wel het  ultieme kampioenschap van Noord Nederland te noemen. 84 MO13 teams uit heel Noord Nederland begonnen vorig jaar augustus aan de bekercompetitie en 2 teams spelen uiteindelijk de finale op 02 juni. De tegenstander in deze halve finale kwam uit Trynwalden en voor de minder goed georienteerde lezers, dat ligt tussen Aldtsjerk en Ryptsjerk in. Voor de nog minder georienteerde lezers, vlakbij Leeuwarden, voor de echte de weg kwijtrakers  dat ligt ergens in Friesland. Gelukkig speelden de dames uit Assen thuis.

Vanuit de statistieken bleek dat ze ten koste van alles het niet op strafschoppen aan moesten laten komen. Trynwalden was al drie rondees door gekomen doo0r het beter nemen van de strafschoppen dan de tegenstander. Er moest dus gewonnen worden.

De spanning was voelbaar. De koppies waren nog strakker dan anders, nagels werden gebeten en er werd vaker naar de WC gegaan. Tot zover de ouders. De meiden leken minder last te hebben van de zenuwen. Er werd gewoon weer druk over school gepraat, schoenen vergeten, en gedold met elkaar tot ze aan de aftrap stonden. Toen werd het duidelijk dat FC Assen gewoon heel erg graag wilde winnen. Overal op het veld was FC Assen een stapje eerder bij de bal en werden de duels gewonnen. Toch ging de bal er maar niet in. De uitstekende keepster bij de Friezen deed ze nog meer vrezen voor de penalty s. Alle ballen werden vakkundig door haar verwerkt en zekere doelpunten gingen er toch niet in. 0-0 met de rust maar het vertrouwen was groot. Dit kon toch niet zon doorgaan, er zal toch wel een kleertje 1 in vallen? Na 5 minuten rust wilden de meiden alweer om op het veld de sympathieke meidenploeg van Trynwalden op te wachten. Het zelfde spelbeeld als voor de rust. Na ongeveer 10 minuten was het raak. Ruslana schoot uit een onmogelijke hoek binnen en de ontlading was groot. Prompt ging Trynwalden meer in de aanval en zo ontstond er meer ruimte voor de meiden van FC Assen. De 2-0 van Meike bracht de beslissing. Een mooie vrije trap van 25 meter werd 1 in 1 keer in het doel geschoten. De 3-0 was een mooie individuele actie van Britt. De hele wedstrijd had ze het lastig met de fysiek sterke links achter maar in de loop van de tweede helft won ze steeds meer duels met de 3-0 dus als bekroning.

De blijdschap was enorm maar er was ook oog voor de tegenstander van vandaag. Ze kregen het niet cadeau maar er werd sportief maar fel gestreden. Sportief werden alle handen geschud voordat het echte juichen uitbrak. Op 02 juni is het zover, dan spelen ze de bekerfinale.

Tekst: Harold Hiensch

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_Roelof Daalmeijer