AVO 2 pakt belangrijke punten in wedstrijd tegen Amicitia 3

Voor AVO 2 kan er nog wel wat moois groeien uit de competitie in dit seizoen. Tegen Amicitia 3 uit Vriezenveen konden belangrijke punten worden verdiend.

En dat leek op deze zonnige zaterdagmiddag ook te gaan gebeuren want na elf minuten spelen had AVO al een 0  4 voorsprong opgebouwd. Het jeugdige AVO 2 had zich uitstekend op de tegenstander ingesteld en een grote overwinning leek al in de maak. Maar drie doelpunten op rij in evenveel minuten bracht beide teams bijna weer naast elkaar.

AVO schrok er even van en dacht aan de zeer verrassende overwinning die de thuisploeg twee weken eerder bij de koploper had geboekt. Want door dat resultaat zijn de Assenaren zelfs weer serieus kanshebber voor de titel. Even schrikken dus toen het 3  4 werd. AVO zag het gevaar en bleef geconcentreerd de tegenstander verdedigend onder druk houden met een sterke rebound en door het tempo in de wedstrijd te houden. Dat leverde resultaat op en hoewel de thuisploeg na 3  6 toch nog even terug kwam liep AVO uit naar een riante 4  12 voorsprong. Het verschil in kwaliteit was duidelijk al bleef Amicitia altijd aandringen en werd de moed nooit opgegeven. Bij rust was de score opgelopen tot 10  16. Na de rust werd de voorsprong van AVO door twee snelle doelpunten verkleind naar 12  16 maar de bezoekers hielden het initiatief en speelden de wedstrijd gecontroleerd uit naar een verdiende 17  27 eindstand.

Mede door de overige resultaten van dit spelweekend is AVO 2 opgeklommen naar de eerste plaats in de tussenstand.

De doelpunten van AVO werden gescoord door: Jostein Scheffer 8x, Maaike Koster en Riccardo Sloot beiden 4x, Jesse Sijbring 3x, Marijke Popken, Laura Sloot en Bas Bleumer allen 2x, Naomi Elzenaar en Jesse Scheffer beiden 1x.

De volgende, tevens de laatste thuiswedstrijd, is op zaterdag 26 mei in Assen tegen het verrassende Heerenveen 2. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur aan de Martin Luther Kingweg.

Tekst: Harm Jan Scheepstra