Degradatie of kampioenschap voor AVO 1

Degradatie of kampioenschap voor AVO 1

Na twee korfballoze weekends reisde AVO 1 af naar Zaandam voor de wedstrijd tegen ZKV 1. Voor beide teams waren de belangen groot in deze bizarre competitie.

Zeer theoretisch kunnen de Assenaren nog kampioen worden, maar ze hebben dan de hulp van andere teams nodig. Maar er is ook nog kans op degradatie en ook de Zaandammers zijn nog niet veilig. De thuisclub staat bekend als een tegenstander waartegen het vooral in hun eigen omgeving moeilijk spelen is met enkele met scherp schietende mannen in het team. Bij AVO was Daniël Zonderman niet inzetbaar i.v.m. een blessure. Voor hem in de plaats speelde Marco Zegwaard zijn eerste wedstrijd in de basis van AVO. Ook Joss Abbingh was nog geheel inzetbaar en begon aan de kant, maar werd in de tweede helft in een tactische wisselcarrousel nog wel werd ingezet.

ZKV maakte al snel duidelijk wat hun bedoeling was. Na hun openingstreffer nam AVO een 1  3 voorsprong maar de thuisclub kwam goed terug en tot de twintigste minuut ging de score tot 7  7 bijna om en om. AVO zat goed in de wedstrijd en had het betere van het spel omdat het Asser dameskwartet meer kwaliteit heeft dan hun Zaanse opponenten. De doelpunten van ZKV werden alle door de heren geproduceerd. Bij AVO kwamen veertien van de Asser doelpunten uit handen van de dames. In het laatste kwartier van de eerste helft sloeg AVO haar slag door naar een 7  12 voorsprong uit te lopen. De thuisclub deed nog wel wat terug maar de rust ging in bij een verdiende 10  14 stand. Na de rust was het ZKV dat furieus uit de kleedkamer kwam want in drie minuten brachten zij de achterstand terug naar 12  14. AVO pakte de wedstrijd weer energiek op en scoorde in vier minuten vijfmaal, 12  19. De Assenaren bleven op hun hoede en al kwam ZKV nog wel terug naar vier punten achterstand, steeds nam AVO weer het initiatief om de voorsprong veilig te stellen door deze weer uit te bouwen. Uiteindelijk floot het leidende duo de wedstrijd bij de stand 22  26 af.

De doelpuntenmakers bij AVO waren: Marlou Kuiper 7x, Veerle Stougie 5x, Marco Zegwaard en Marko Dolsma beiden 4x, Bas Lammerts 3x, Marit Smit, Viola Bebingh en Joss Abbingh allen 1x.

De volgende wedstrijd van AVO 1 is i.v.m. Pinksteren pas op zaterdag 26 mei. Dat is tevens de laatste thuiswedstrijd van AVO 1 van dit seizoen. De wedstrijd tegen Heerenveen 1 begint om 15;30 uur op het veld aan de Martin Luther Kingweg.

Archief/Roelof Daalmeijer
Tiplijn