Gibril Sankoh komt volgend seizoen uit voor ACV. De 34-jarige verdediger, die ook op het middenveld kan spelen, heeft al een mooie carrière in het betaalde voetbal achter de rug.

In het Noorden is hij vooral bekend door de zes seizoenen (2004-2010) dat hij een vaste waarde was bij FC Groningen. Gibril Sankoh is geboren in Sierra Leone en kwam in 2000 naar Nederland. Hij speelde drie interlands voor zijn geboorteland. In de periode bij FC Groningen kreeg hij de Nederlandse nationaliteit. Hij woont in Assen.

Voordat Gibril Sankoh naar Groningen kwam, speelde hij bij De Kennemers in Beverwijk, waar hij werd gescout door Stormvogels Telstar. Na 17 wedstrijden in de Eerste Divisie nam FC Groningen hem over. Voor de Trots van het Noorden  maakte hij in het seizoen 2006-2007 zijn eerste doelpunt, waarmee hij een bijdrage leverde aan de 2-1 overwinning op Feyenoord in de play-offs van de Eredivisie.

Na FC Groningen speelde Gibril Sankoh drie seizoenen voor FC Augsburg in de Tweede Bundesliga en na promotie in de Bundesliga. In 2014 beproefde hij zijn voetbalgeluk in China bij Henan Jianye FC in de Jia League, het tweede niveau in het Chinese voetbal. Een jaar later werd het nog weer de Nederlandse Eredivisie, waarin hij 17 wedstrijden voor Roda JC speelde. Meizhou Keija FC in China (Jia League) was zijn laatste club. Gibril Sankoh gaat bij ACV niet alleen voetballen, maar hij wordt ook assistent-trainer van JO17-1. Bovendien begint hij aan de trainerscursus TC3/2.

Zie: www.facebook.com/acvassen

Tiplijn