Ondanks het verlies tegen De Wâlden 2 is AVO 2 nog niet kansloos voor het kampioenschap. Dit omdat koploper Mid-Frieslân 2 eveneens de punten uit handen moest geven.

Alleen staat AVO 2 nu samen met SCO 3 op de gedeelde tweede plaats en heeft Nic 4 uit Groningen dat een wedstrijd minder heeft gespeeld ook evenveel verliespunten. AVO 2 verloor dus kostbare punten in de strijd om de bovenste plaats tegen de bezoekers die er vol voor gingen.

Twee verdedigend sterk ingestelde ploegen die elkaar in de score niet los lieten al was de trefzekerheid bij AVO niet al te best en werden er nogal wat mooie kansen gemist. En dat had de wedstrijd een ander aanzien kunnen geven. Tot de stand 8  8 ging de score in de eerste helft gelijk op waarbij de Assenaren over het algemeen in het voordeel waren. Na de 9  8 in Asser voordeel sloegen de Friezen toe en scoorden in de laatste vijf minuten tot de rust driemaal, ruststand 9  11. Na de rust lukte het AVO aanvankelijk niet om de schade in te halen. Integendeel, want een kwartier voor het eindsignaal stond de thuisclub met 14  18 achter. AVO bleef haar kansen zoeken en kon toch vier minuten later de 17  18 aantekenen. Maar De Wâlden zag het gevaar en bracht het verschil weer op twee doelpunten, 17  19. De speeltijd kroop naar het einde en AVO zag kans om naast de gasten te komen, 20  20. Helaas kwam de eindstand op 20  21 door een verdedigingsfout in de laatste minuut.

De doelpuntenmakers bij AVO 2 waren; Jesse Scheffer 6x, Marijke Popken 3x, Maaike Koster, Jesse Sijbring, Bas Bleumer en Jostein Scheffer, allen 2x, Laura Sloot, Riccardo Sloot en Jostein Scheffer, allen 1x.

De spanning stijgt en AVO 2 kan zich nu geen enkele misstap meer veroorloven, zeker niet tegen Amicitia 3 waartegen op zaterdag 12 mei in Vriezenveen gespeeld zal moeten worden.

Tiplijn