In de twee laatste wedstrijden had AVO slechts één van de vier punten gepakt. En dat gebeurde ook nog eens in wedstrijden waarin de Asser doelpuntenmachine nogal haperde. Voldoende kansen maar een slechte afronding.

Het thuisteam had het daar moreel natuurlijk niet gemakkelijk mee en moest in deze wedstrijd bewijzen dat men zich daar overheen had kunnen zetten. Wellicht hebben de gasten van het Friese De Wâlden gedacht dat tegen dit AVO 1 de broodnodige punten behaald konden worden.

In de eerste vijf minuten kwamen de Assenaren op een 1  3 achterstand nadat de gasten de score hadden geopend. Vervolgens pakte AVO de wedstrijd goed op en draaide de achterstand na tien minuten om in een 5  3 voorsprong. Beide teams gaven veel verdedigende druk. AVO had het daardoor ook niet gemakkelijk maar kon zich door gevarieerd combinatiespel toch voldoende kansen creëren. En dat was ook nodig want ook in deze fase van de wedstrijd liet de afwerking nog wel eens te wensen over en bleef de tegenstander AVO in de nek hijgen. Toch wisten de Assenaren tot de rust hun voorsprong te behouden en stond de stand 11  9 op het scorebord. Niet veel doelpunten maar dit was wel hoopgevend t.o.v. de scores in de twee voorgaande wedstrijden. Na de rust bleef AVO volharden in haar spel en al bleef de tegenstander goed volgen, toch scoorden de Assenaren als eerste, 12 - 9. Tot 14  12 bleef De Wâlden in het kielzog van de Assenaren die vervolgens de voorsprong vergrootten tot 18  12. Vanaf dit moment, halverwege de tweede helft had AVO het beste van het spel en liet de Friese gasten niet meer dichterbij komen. Deze overwinning waarin met duidelijke cijfers en met een normaal  aantal scores werd afgesloten gaf het Asser team weer moed voor de volgende, (uit) wedstrijd, die echter pas op zondag 13 mei gespeeld zal worden in Zaandam tegen ZKV.

De doelpuntenmakers van AVO waren deze middag: Bas Lammerts en Joss Abbingh, beiden 5x, Marlou Kuiper en (jarige) Viola Bebingh, beiden 4x, Veerle Stougie en Daniël Zonderman, beiden 3x, Marko Dolsma 2 x en Marit Smit 1x.