Deceptie voor korfballers van AVO

AVO 1 speelde zondagmiddag haar eerste competitiewedstrijd op het veld na de zaalkorfbalcompetitie. Het werd voor de Assenaren een deceptie en voor de bezoekers een verdiende overwinning.

AVO speelde zonder Joss Abbingh en Marije Lunshof. De gasten uit Oostwold hebben in deze veldcompetitie de punten nog nodig om zich wat veiliger te voelen en AVO heeft de punten nodig om bovenin mee te blijven doen. Destijds was de wedstrijd bij OWK door AVO gewonnen. Na de 0  1 door de gasten was AVO drie minuten later op gelijke hoogte maar wat AVO liet zien oogde moeizaam en ook hadden de Assenaren moeite met het achterverdedigen van OWK. Het schotpercentage van AVO was veel te laag en na de gelijke stand liep OWK door naar een 1  7 voorsprong voordat de thuisploeg weer wist te scoren. Er werd aan Asser zijde hard maar niet effectief gewerkt en bij de rust was de tussenstand 4  10, waarbij natuurlijk de slechts vier doelpunten van de Assenaren een teken aan de wand waren.

Na de rust hoopten de vele AVO-supporters op een andere wedstrijd maar daar leek het totaal niet op. AVO was en bleef ook nu niet bij de les. Het schot was slecht en de tegenstanders waren veel beter bij de les. Na 4  11 en 5  11 liep OWK uit naar 5  14. Ook de wissels van de kant van AVO brachten niet het gewenste effect. Bij de stand 10  21 werd de wedstrijd beëindigd.

Waar AVO tot deze wedstrijd gemiddeld twintig doelpunten per wedstrijd kon produceren, bleef het nu bij een schamele tien stuks. De doelpuntenmakers bij AVO waren: Bas Lammerts 3x, Rick Zinger 2x, Viola Bebingh, Marlou Kuiper, Maaike Koster, Daniël Zonderman en Marko Dolsma allen 1x.

Aankomende zaterdag, 14 april, speelt AVO 1 de uitwedstrijd tegen DE Hoeve 1. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur in De Hoeve.